Jumaat, 8 Jun 2012

Kerana Air Coway....

Credit to: zamzam.blogspot.com






Air Coway

Waktu malam minum air sejuk
air dari penapis air Coway sejuk
minum sampai setengah jag sekali teguk
sampai perut kembung macam tenuk
tengah malam mula batuk

kakak dah mula sakit tekak
nak bercakap mulut tak boleh bukak
sebab kakak minum air sejuk banyak-banyak
air sejuk tu sedap, tahu tak ?

HAdira Kifly
Toink Toink Toink
Bandar Baru Bangi
07062012 , 22:41


scene dalam lingkungan jam 8 pagi hingga 9 pagi.
Kelibat dua orang pelajar semester satu keluar dari bilik dan menuju ke cafe. Kemudian  meninggalkan asrama dan bergerak ke kawasan kolej. Lima minit dan sepuluh minit kemudian, seorang demi seorang pelajar lelaki keluar dari bilik di blok lelaki.


Scene sekitar jam 9.30 malam.
Berjalan sendirian di kawasan gelap dari kedai runcit selepas makan malam di kedai mamak Mufah Maju menuju ke arah asrama. Kepala didongak bila terasa ada makhluk berjalan di hadapan. Sekumpulan pelajar-pelajar semester satu berjalan masuk ke asrama dengan diiringi Fasilitator bertugas yang merupakan sahabat sekumpulan dalam tugasan di semester dua dan tiga yang lalu.


Saja aku tanya kat Mat, program start pukul berapa, kan? dan saja-saja aku nak bagitahu fasi tu yang aku nampak ada peserta orientasi tu bangun lambat.. hehehhe... Kata semester baru, kena ragging tu perkara biasa kan ? Alaaa... sekali-sekala, nak jugak aku tunjukkan belang aku sebagai senior korang...  eheheheheeee


Adik-adik... lain kali ikut la peraturan yee... jangan bangun lambat untuk program tu.. ikut la tentatif program.. Kalau jumpa orang macam aku ni, habis la korang kena bahan je senyap-senyap.. ehehehehe

Aku rasa kan, ni semua sebab aku minum air coway sampai setengah jag kot.. tu yang jadi macam tu.. hik hik hik!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Sumpah Juara Lagu AJL34 Nyanyian Naim Daniel - LAGU ciptaan Naim Daniel dan Omar K nyanyian Naim berjudul Sumpah muncul sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34) dan membawa pulang hadiah wang tun...
    Seminggu yang lalu
  • BAS dan BAS - *UNTUK VIDEO-VIDEO LAIN BERKAITAN BAS, SILA KLIK LINK INI* *Tambah* mana yang kurang, *ambil* mana yang lebih. Tinggalkan jejak kehadiran anda walaupu...
    2 bulan yang lalu
  • 1982 - You can't buy time.
    2 bulan yang lalu
  • ULASAN SPOIL, DEAD A WEEK (OR YOUR MONEY BACK). - Salam.. Malam tadi aku sempat la layan sekejap movie kat astro..buka je tv cerita tu pon dah start..apapon masih boleh paham la apa terjadi sebelum tu wal...
    5 bulan yang lalu
  • HARMONI yang HILANG - Semalam aku ke kedai ubat Cina membeli sesuatu. Aku cakap MAAF sebab ganggu dia sedang makan. Dia balas MAAF sebab aku nampak dia sedang nikmati makanan se...
    9 bulan yang lalu
  • Kembali - Assalamualaikum wbt. Gementar nak menulis semula. Terlalu lama berhibernasi barangkali. Jika ada yang merindu tulisku, coretku dan anganku. Insha Allah akan...
    Setahun yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    3 tahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    3 tahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    3 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    4 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    6 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    7 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    7 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    8 tahun yang lalu