Sabtu, 10 Disember 2011

BEST KE ?


Credit to : Iloveohkpop.com



Rasa nak tergelak pun ada juga bila membaca entri terbaru Hazrey (di sini) . . Dan rasa nak buat entri ni bila baca entri terbaru Abang Zul (di sini) dan Mazidul (di sini) . . . hehe

Kalau nak diingat - ingat semula , wabak kpop ni dah melanda bertahun lamanya kat Malaysia . . sejak aku tingkatan dua dulu Kpop dah merebak merata - rata . . Dulu aku pun layan jugak Korea ni . . tapi takat drama bersiri Full House tu je lah . . lagu - lagu di orang , tak berapa nak masuk sangat . . hehhh

Tapi ,belakangan ni wabak Kpop dah semakin merebak kat Malaysia ni , lagu yang dibawa pun dah semakin banyak , cerita yang di bawa ke sini pun tak kurangnya jugak . . sampaikan mak mertua aku pun tengok cerita Korea . . huuu , boleh tahan . . hehehe. .

Lain orang , lain pendapatnya . . based on the entry kat blog mereka tu , aku rasa aku bukan peminat Kpop kot . . Ya lah , aku bukan layan dah drama - drama Korea . . lagu di orang pun, aku tak kenal . . tak dapat nak beza antara lagu jepun mahupun lagu korea . .haha . .




dan pernah sekali tu aku dengar , ade orang tanya kawan aku . .

"Kau buka lagu tamil ke ?"
"Tamil ? ni lagu Korea lah !!"

haha . . aku yang dengar perbualan tu nak terguling - guling ketawa . . sia - sia kawan tu kena bambu . . aku ? buat derk je . . tak masuk campur. .



buatlah ugutan macam mana pun, bukan those Korean artist tu nak layan kita . . buat lah macam mana pun , bad effect nya nanti  ,kita yang kena biarpun sekadar nak mempertahankan diri orang yang kita minat . . dan dia yang kita minat tu , terang - terang tak kesah kalau orang cemuh dia . .




And for those Kpoppers , jangan tarik aku dalam mmeminati kpop ye . . aku layan nasyid je . . hik hik hik . . :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup