Sabtu, 10 Disember 2011

BEST KE ?


Credit to : Iloveohkpop.com



Rasa nak tergelak pun ada juga bila membaca entri terbaru Hazrey (di sini) . . Dan rasa nak buat entri ni bila baca entri terbaru Abang Zul (di sini) dan Mazidul (di sini) . . . hehe

Kalau nak diingat - ingat semula , wabak kpop ni dah melanda bertahun lamanya kat Malaysia . . sejak aku tingkatan dua dulu Kpop dah merebak merata - rata . . Dulu aku pun layan jugak Korea ni . . tapi takat drama bersiri Full House tu je lah . . lagu - lagu di orang , tak berapa nak masuk sangat . . hehhh

Tapi ,belakangan ni wabak Kpop dah semakin merebak kat Malaysia ni , lagu yang dibawa pun dah semakin banyak , cerita yang di bawa ke sini pun tak kurangnya jugak . . sampaikan mak mertua aku pun tengok cerita Korea . . huuu , boleh tahan . . hehehe. .

Lain orang , lain pendapatnya . . based on the entry kat blog mereka tu , aku rasa aku bukan peminat Kpop kot . . Ya lah , aku bukan layan dah drama - drama Korea . . lagu di orang pun, aku tak kenal . . tak dapat nak beza antara lagu jepun mahupun lagu korea . .haha . .




dan pernah sekali tu aku dengar , ade orang tanya kawan aku . .

"Kau buka lagu tamil ke ?"
"Tamil ? ni lagu Korea lah !!"

haha . . aku yang dengar perbualan tu nak terguling - guling ketawa . . sia - sia kawan tu kena bambu . . aku ? buat derk je . . tak masuk campur. .



buatlah ugutan macam mana pun, bukan those Korean artist tu nak layan kita . . buat lah macam mana pun , bad effect nya nanti  ,kita yang kena biarpun sekadar nak mempertahankan diri orang yang kita minat . . dan dia yang kita minat tu , terang - terang tak kesah kalau orang cemuh dia . .




And for those Kpoppers , jangan tarik aku dalam mmeminati kpop ye . . aku layan nasyid je . . hik hik hik . . :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    6 hari yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu