Sabtu, 15 Disember 2012

Hadiah Terindah: EMBUN



Credit to Cikgu Nik Mie


Selasa, 4 Disember 2012

Realiti Bagaikan Mimpi

credit to: music to music teachers


Rabu, 28 November 2012

#27 Diam Bukan Bisu



Credit to: Facebook photo


Isnin, 26 November 2012

PENAWAR



PENAWAR

Dekat tak bermakna rapat.
Jauh tak bermakna renggang.
Kalau panas si api, ada air jadi penyejuk.
Kalau lemas dek si air, ada tanah jadi penawarnya.

HAdira Kifly
Hati Arjuna
Pulau Pinang
21:24 21032012



Kalau ini pernah terjadi dahulu, 


kini terjadi lagi. 

Entah bila akan berakhir, 

dan semua mula jadi realiti bukan lagi mimpi?



Jumaat, 23 November 2012

NIAT HATI TAK NAK BERPISAH, APA DAYA......

credit to: Abang Zul

Khamis, 22 November 2012

Heroin karya Amal Hamsan




Selasa, 20 November 2012

CENDAWAN





Ahad, 18 November 2012

Kotak Hitam 2012


The Hussaini


Khamis, 15 November 2012

Tentang Tentang





Rabu, 14 November 2012

Salam Maal Hijrah 1434




Selasa, 13 November 2012

SAYEMBARA MENULIS PUISI "Tahun Melawat Terengganu" 2012


Credit to : Kamarulzaman Ismail 


Khamis, 8 November 2012

DIAM ITU EMAS


Credit to : Louis 


Sabtu, 3 November 2012

Pelangi Itu Masih Milik Kita


Itulah BES 763 :)

Khamis, 1 November 2012

Hujan Pelangi


credit to:facebook photo


Selasa, 30 Oktober 2012

Hot Air Ballon 'Panas'.


Credit to: skolblog.wordpress.com 


Isnin, 29 Oktober 2012

Aci Campak Kicap

Sambal goreng dan Sate daging goreng.

Ahad, 28 Oktober 2012

Qorban Oksigen untuk Karbon Dioksida


Saat nyawa dan jasad bercerai di liang lahad

Khamis, 25 Oktober 2012

Tersekat Dan Terdampar


Ini situasi di Terminal Bersepadu Selatan jam 19:11 waktu Malaysia


Rabu, 24 Oktober 2012

Dreams are Forever


credit to: facebook photo

Isnin, 22 Oktober 2012

Sesaat Di Hujung Waktu


life.com


Ahad, 21 Oktober 2012

Safe Journey....


ini coklat homemade yang kawan aku jual masa Christmas tahun lepas

Jumaat, 19 Oktober 2012

Ini Bukan Penamat, Ini Permulaan.


jam yang digantung di dinding Kompleks Jeti Batu Musang setahun yang lalu


Isnin, 15 Oktober 2012

Let They Follow You


credit to: addcovers.com



Ahad, 14 Oktober 2012

Kendi Dah Pecah

salah satu yang dihajatkan untuk menjadi simbol, telah musnah

Sabtu, 13 Oktober 2012

MELAPAH MUNTAH


credit to: facebook photo


Jumaat, 12 Oktober 2012

Tarzan and Jane


scene yang paling aku rindu...
credit to: thebestcartoonwallpaper


Khamis, 11 Oktober 2012

Ada Apa Pada LEADER?


credit to: bemorefearless.com



Krant


Credit to : serambibahasa.blogspotcom


Rabu, 10 Oktober 2012

Tika Hujan Turun


Credit to: Facebook photo


On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.


Selasa, 9 Oktober 2012

Jantung Berdarah





Isnin, 8 Oktober 2012

Angrophobia


credit to: apakhabardunia.com


Ahad, 7 Oktober 2012

Kosong Tidak Bernyawa


credit to: google. 



Sabtu, 6 Oktober 2012

Jay




Jumaat, 5 Oktober 2012

Hujan Jatuh di Atas Gunung Rindu



Rabu, 3 Oktober 2012

IRONman


Credit to: imgur.com
On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.


 

Selasa, 2 Oktober 2012

Bapak Ayam JUAL Anak Ayam


credit to: paneh.blogspot.com


Isnin, 1 Oktober 2012

Pipih dan Sfera adalah Sahabat Bulat.



Jumaat, 28 September 2012

Paksa Rela Vs. Malas Rela


gambar tiada kaitan dengan entri. maaf 

Khamis, 27 September 2012

Perhaps....

Credit to: be.net


Rabu, 26 September 2012

Wet Wednesday




On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.



 

Ahad, 23 September 2012

Nothing to Say so...

credit to: facebook photo

Khamis, 20 September 2012

I Can't Sit Down


credit to explodingdog.com

TITIS MERAPI 

Titis air cerna kian bertambah
melimpah tanpa tinggal isi
tubuh bergetar menahan resah
kaki berjalan pantas berlari
jiwa meronta menahan lelah
minda terbakar memakan hati 
sabar itu masih wujudkah
saat sfera bumi hilang langkah
saat langit dan bumi telah terbelah
saat merapi telah muntah. 

HAdira Kifly
Hati Bidadari
Bandar Baru Bangi
20092012 , 15:23


p/s: Jom pi main bowling. 


 

Rabu, 19 September 2012

Rangsangan Fenomena Revolusi dan Transformasi Tanjak





Selasa, 18 September 2012

Hidup itu Indah

credit to: favim.com

Ahad, 16 September 2012

Gula + Tepung = Belacan

credit to: dietanda.com

Sabtu, 15 September 2012

Just Friend's Left


credit to : ZacTcil.net





Jumaat, 14 September 2012

Gulungan Tenggiling

credit to: zackohzack.blogspot.com


Khamis, 13 September 2012

Reason to...

facebook photo


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • SHUTTERSTOCK : JANA PENDAPATAN MELALUI FOTO - Jika anda sedang mencari sumber pendapatan baru mahupun sampingan. Mungkin cara ini boleh dicuba. Malahan, sudah ramai sebenarnya yang melakukannya !! Shu...
    5 jam yang lalu
  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    5 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    3 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    4 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    8 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    8 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    11 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu