Jumaat, 31 Ogos 2012

SUPER PERFECT


Credit to: ibiz.com


Khamis, 30 Ogos 2012

TAMBAH MELARAT


Credit to: Explodingdog.com

Yang Sayang Ada


Credit to : facebook photos


Selasa, 28 Ogos 2012

Kehilangan Firman


Sejak mendengar lagu ini dinyanyikan oleh underground band di MK Cafe & Bistro 
di satu sudut di Batu Pahat, aku mula jatuh cinta pada lagu ini.   p/s: Jangan risau, lagu ini tiada kena-mengena antara yang hidup dan yang mati. Hubungan aku bersama encik dreba pun baik-baik saja. :) 

Isnin, 27 Ogos 2012

Si Gadis Ayu




Ahad, 26 Ogos 2012

Buta Huruf kah Dia?


credit to: idlehearts.com

Khamis, 23 Ogos 2012

Pandai Bertutur Dalam Bahasa


Credit to: facebook photo


Khamis, 16 Ogos 2012

Bila Tiba Hari Raya




Rabu, 15 Ogos 2012

Mari Bermain Meriam





On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.



Selasa, 14 Ogos 2012

BADUT


aku pinjam gambar ni dari  legacyindah.blogspot.com


Isnin, 13 Ogos 2012

MARIAM jaga KAMBIN'g


Kali ni aku menolak untuk meletakkan lagu raya di dalam blog ni. Rasa macam alergik dan penuh kesensitifan pulak bila lagu itu diputarkan di corong-corong telinga. Almaklumlah, bila ada dua kampung macam sekarang ni, aku tersangatlah berkobar-kobar nak balik kampung. Lagi-lagi bila tahun ni adalah tahun pertama nyai aku menetap sepenuhnya beraya di rumah aku. Memang meriahlah rumah aku tahun ni. wuhhhuuuuu
Dan jalur-jalur kenangan di pancuran kasih yang melimpah ruah ke banjaran setia sedari musim-musim berlalu masih segar dalam kotak ingatanku. Aliran sayang yang kau sandarkan tetap subur di daerah cinta yang terbina untukku. Terima kasih kerana membenihkan anak-anak pelangi untuk aku lahirkan di sudut-sudut sirah yang terbina di antara kita.
Jadi, mari sama-sama berhibur dengar lagu ni sementara menanti waktu pulang berhari-raya di kampung. lalala lalalalalalala... Jangan lupa senyum selepas melihat vedio ini. :)

Bila Hati Wanita Berbicara


WTFshots.com

Ahad, 12 Ogos 2012

3Dunia Jajahan


Credit to: reallife.net


Jumaat, 10 Ogos 2012

KADAR ZAKAT FITRAH 2012



Credit to: I.in.blogspot.com.com



Rabu, 8 Ogos 2012

Kepala Beranakkan Lalat


credit to: ckyn151.blogspot.com

Be a Go Giver, Not a Go Getter - Jimmy Wayne

credit to: botsbliss.blogspot.com




On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.



Isnin, 6 Ogos 2012

SUSAH tapi Cantik


credit to: blittobliss.com

Ahad, 5 Ogos 2012

Cookies House


cookieshouse.net

Sabtu, 4 Ogos 2012

In-Law Matters

credit to: womenmattersentt.com


Khamis, 2 Ogos 2012

SAJAK KEPALA BOTAK


klanglocapic.blogspot.com

Rabu, 1 Ogos 2012

Segalanya Mungkin






On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'Wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Puteri mandi geli dengan badak berendam di tepi tepung pelita. - TK: Kak, kuih badak berendam ni spesis apa? jantan ke betina?? Penjual kuih : Dua-dua ada... TK : Boleh la kak, bagi kuih badak berendam RM2, kuih puteri m...
    14 jam yang lalu
  • i luv PM - Pening jugak kepala bila jual barang secara online kat Facebook atau Instagram ni. Walaupun Post tu dah siap bagi penerangan mengenai produk yang dijual....
    3 hari yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Seingkali kita selaku Pemandu *LORI *akan memasuki kawasan industri yang mempunyai *Pengawal Kese...
    4 minggu yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    2 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    6 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    9 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu