Rabu, 28 November 2012

#27 Diam Bukan Bisu



Credit to: Facebook photo


Isnin, 26 November 2012

PENAWAR



PENAWAR

Dekat tak bermakna rapat.
Jauh tak bermakna renggang.
Kalau panas si api, ada air jadi penyejuk.
Kalau lemas dek si air, ada tanah jadi penawarnya.

HAdira Kifly
Hati Arjuna
Pulau Pinang
21:24 21032012



Kalau ini pernah terjadi dahulu, 


kini terjadi lagi. 

Entah bila akan berakhir, 

dan semua mula jadi realiti bukan lagi mimpi?



Jumaat, 23 November 2012

NIAT HATI TAK NAK BERPISAH, APA DAYA......

credit to: Abang Zul

Khamis, 22 November 2012

Heroin karya Amal Hamsan




Selasa, 20 November 2012

CENDAWAN





Ahad, 18 November 2012

Kotak Hitam 2012


The Hussaini


Khamis, 15 November 2012

Tentang Tentang





Rabu, 14 November 2012

Salam Maal Hijrah 1434




Selasa, 13 November 2012

SAYEMBARA MENULIS PUISI "Tahun Melawat Terengganu" 2012


Credit to : Kamarulzaman Ismail 


Khamis, 8 November 2012

DIAM ITU EMAS


Credit to : Louis 


Sabtu, 3 November 2012

Pelangi Itu Masih Milik Kita


Itulah BES 763 :)

Khamis, 1 November 2012

Hujan Pelangi


credit to:facebook photo


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • - *Channel You Tube abg.* *Salam Hormat.* Lamanya tak update Blog ni. Bersawang toksah cerita laa... Haha... Moga masih ada lagi yang sudi singgah untuk me...
    Sehari yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    Seminggu yang lalu
  • Siapakah yang bakal layak ke akhir? - Sumber : FB Bahagian Dakwah, JAKIM
    Seminggu yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    4 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    4 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    7 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    10 bulan yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu