Jumaat, 27 Mei 2011

Cinta 3 Perjalanan

25.05.2011

Sepanjang hari, kesihatan aku semakin tidak memuaskan. Sebelum bertolak untuk kembali ke sana, aku hanya makan lontong separuh hidangan di kedai Atuk Soto. Aku selesaikan segala urusan dengan pihak ceti haram bank dan segera meninggalkan rumahku untuk terus pulang ke kota rindu.


Isnin, 23 Mei 2011

Berapa Banyak Anyversary Awak Nak?


"Awak, saya nak inform awak ni. 26 Mei ni our anyversary tau."

"Anyversary? Hari tu awak kata dah anyversary kita. Ni anyversary mana? Berapa banyak anyversary, sayang?"dia menyoal pelik dengan suara yang lantang. Mempersoalkan kebenaran pada fakta itu. Hati aku jadi sebak. Jiwa aku jadi sayu. Aku diam kaku seketika dengan mata terkebil-kebil.

"Anyversary for first love. My love. The day you propose to me to be your wife." mata dah mengalir air mata. Suara yang ditahan-tahan dari tadi terbit juga. 'B tak ingat.'

Sabtu, 14 Mei 2011

Formula of Kissing a Girl.

Boy was
teaching maths to a girl... Boy kissed girl,again kiss her & said
''This is
called Addition..''

Girl kissed boy & said, ''This is Subtraction..''

Both of them kissed each
other and said,
''This is
Multiplication..''

Suddenly girl's father came. He beaten boy and thrown him out of home and said
''this is called Division..'

p/s:hehe.. Peace!

Isnin, 9 Mei 2011

Happy Anniversary

"Kalau saya terlupa, awak ingatkan ya. Bab-bab tarikh ni saya pelupa sikit. Kalau awak tak ingatkan, saya tak ingat."

Ahad, 8 Mei 2011

Selamat Hari Ibu


"Ibu, Selamat Hari Ibu.." Dia tersenyum riang. Gelak ketawanya pecah bila aku terus mengangkat dan mendukungnya.

Sabtu, 7 Mei 2011

Antara Dia Dan Awak.



Awak, Dia sakit. 

Rabu, 4 Mei 2011

Hani Afza Shahmi

Afza... 
Comel tak baby kat bawah ni?


Ahad, 1 Mei 2011

Rindu Itu Mencengkam Jiwa



I did my last final examination today. I did well for my Fundamental of Marketing course. :) Then, my friends and i have had our lunch together before went to our hostel. heehe.. Lunch at 5.45 pm. what..?!! heehe.. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • SHUTTERSTOCK : JANA PENDAPATAN MELALUI FOTO - Jika anda sedang mencari sumber pendapatan baru mahupun sampingan. Mungkin cara ini boleh dicuba. Malahan, sudah ramai sebenarnya yang melakukannya !! Shu...
    5 jam yang lalu
  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    5 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    3 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    4 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    8 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    8 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    11 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu