Rabu, 28 Disember 2011

Wordless Wednesday #4

I need a doctor . 


Isnin, 26 Disember 2011

Puisi : SANGKAR PUSAKA

Credit to : Explodingdog.com


Rabu, 21 Disember 2011

Wordless Wednesday #3

Credit to :explodingdog.com



Sabtu, 17 Disember 2011

TAK LARI GUNUNG DIKEJAR



Rabu, 14 Disember 2011

Wordless Wednesday #2

Come with me…
Get Explodingdog prints in my store Building a World
awesome
Thanks so much
Sam
Credit to : explodingdog.tumblr.com

Selasa, 13 Disember 2011

KALI KE . . .

Monster Truck Cake
Credit to : cakecentral.com

Sabtu, 10 Disember 2011

BEST KE ?


Credit to : Iloveohkpop.com



Rabu, 30 November 2011

Wordless Wednesday #1




Nota kaki : perlu ek ?

Sabtu, 12 November 2011

MASIH SAMA


Much The Same Survive Album Cover
Credit to :www.freecodesourse.com

Rabu, 19 Oktober 2011

SHOULD I ?

Credit to : explodingdog.com

Selasa, 18 Oktober 2011

PELANGI



Khamis, 13 Oktober 2011

BOLEH KE ?



Sabtu, 8 Oktober 2011

10 SPILLAGE




Khamis, 6 Oktober 2011

KETIP SAYANG


Isnin, 3 Oktober 2011

DAHULU DAN SEKARANG



Sabtu, 1 Oktober 2011

DICARI ATAU DATANG SENDIRI



Isnin, 12 September 2011

Things That Almost Perfect Guy Would Do

Credit to: livingjuicy.com

Sabtu, 27 Ogos 2011

Wanita dan Lelaki

Credit to atyqahamirin.blogspot.com

Jumaat, 26 Ogos 2011

Selamat Hari Raya

Credit to larsu.com

Khamis, 25 Ogos 2011

macih, awak...

Credit to orekorekdulur.blogspot.com


Rabu, 24 Ogos 2011

Women's Smile

Credit to CommentsYard.com
Credit to Noorizamsabran.com

Selasa, 16 Ogos 2011

Nuzul al-Quran

Credit to ayudalufvy.blogspot.com

Selasa, 9 Ogos 2011

Ramadhan

Credit to ayudalufvy.blogspot.com

Selasa, 2 Ogos 2011

Lampu Kecik Toink Toink Toink

Credit to jiwagua.blogspot.com

Jumaat, 29 Julai 2011

Salam al-Mubarak

Credit to alhaddad.com

Rabu, 27 Julai 2011

Piluku Terkedu

Credit to piewahid.blogspot.com

Selasa, 26 Julai 2011

I am

Credit to majidaameer.com

Sabtu, 23 Julai 2011

I Was

Credit to spiritually-true.blogspot.com

Ahad, 17 Julai 2011

You're In Love!

credit to spoudworhoddnisb.blogspot.com

Selasa, 12 Julai 2011

Diam

Diam.
Tak payah nak bagi tahu apa-apa.
Simpan sebagai rahsia.

Senyap.
Tak perlu kata apa-apa.
Supaya tiada yang terluka.

Credit to bojong-cawang.blogspot.com


Isnin, 11 Julai 2011

Types of Hug ;p

Kitten hugging
Credit to onlypositive.net

Sabtu, 9 Julai 2011

Impossible Is Nothing...

We couldn't reached it before. But we reached it today...


I remember your smile when you said impossible is nothing that day... The day we travel together... Then, we found its mean deep... I Love You!


Jumaat, 8 Julai 2011

Bila Sayang...

Credit to Mr. Google

Jumaat, 1 Julai 2011

Kaku Yang Seakan Mati

Diam.
Senyap.
Sunyi.
Sepi.
Kaku.
Mati.

Tanpa suara.
Tiada nada.
Tanpa cinta.
Tiada hati.

Khamis, 30 Jun 2011

Hilang Bukti Kisah Cinta

Di mana lagi harus aku mencari
sejalur embun yang menitip kerinduan
catatan kisah duka seorang insan
pada gugusan rindu kehidupan
lembaran-lembaran kisah cinta kurniaan tuhan
yang kita lalui semalam
kenangan yang kita pertahankan
lenyap segalanya dari pandangan
sejarah hanya tinggal kenangan
lalu gugur satu persatu mutiara 
tanpa dapat ditahan...

Rabu, 15 Jun 2011

3 Hours Dating...

Credit to Mr. Blogger

Senyum! Itu tandanya mood aku teramat baik.
Why? Because I just met him last week. :)
Yes, this is true. I met him. I really miss him. ~_~

Sabtu, 11 Jun 2011

Sah, Tak Ada!

Dah terlalu lama rasanya aku tak online. Hujung minggu ni aku balik kampung ikut Abang aku. Kebetulan dia nak balik sekejap, elok sangat lah dengan aku pun habis kelas hari khamis tengah hari lepas. Betul-betuk lepas makan tengah hari, aku siap apa yang patut dan terus gerak pergi tempat kerja Abang aku. Terus ikut dia balik kampung. Ni dah kat kampung ni, boleh la online sekejap pakai 'lappy' dia. hehehe... 



Buka Google Chrome je, aku cek Bookmarks dia. Satu persatu aku teliti. Sah, tak ada! Tak ada apa? Haa.... Ni la aku nak cerita. Dia tak Bookmarks laman blog aku ni. Huhu. Ye lah kan, nama pun ni lappy baru dia, mana dia nak ingat laman blog aku apa. Tapi dalam banyak-banyak laman web yang dia Bookmarks tu, blog aku yang setahu aku dia dah hafal tak ada dalam list pun. Tapi, ingat pulak dia kat blog yang pelik-pelik tu kan? Entah la. Aku pun tak tahu cara dia ingat dalam kepala macam mana. haha XD 



Jumaat, 27 Mei 2011

Cinta 3 Perjalanan

25.05.2011

Sepanjang hari, kesihatan aku semakin tidak memuaskan. Sebelum bertolak untuk kembali ke sana, aku hanya makan lontong separuh hidangan di kedai Atuk Soto. Aku selesaikan segala urusan dengan pihak ceti haram bank dan segera meninggalkan rumahku untuk terus pulang ke kota rindu.


Isnin, 23 Mei 2011

Berapa Banyak Anyversary Awak Nak?


"Awak, saya nak inform awak ni. 26 Mei ni our anyversary tau."

"Anyversary? Hari tu awak kata dah anyversary kita. Ni anyversary mana? Berapa banyak anyversary, sayang?"dia menyoal pelik dengan suara yang lantang. Mempersoalkan kebenaran pada fakta itu. Hati aku jadi sebak. Jiwa aku jadi sayu. Aku diam kaku seketika dengan mata terkebil-kebil.

"Anyversary for first love. My love. The day you propose to me to be your wife." mata dah mengalir air mata. Suara yang ditahan-tahan dari tadi terbit juga. 'B tak ingat.'

Sabtu, 14 Mei 2011

Formula of Kissing a Girl.

Boy was
teaching maths to a girl... Boy kissed girl,again kiss her & said
''This is
called Addition..''

Girl kissed boy & said, ''This is Subtraction..''

Both of them kissed each
other and said,
''This is
Multiplication..''

Suddenly girl's father came. He beaten boy and thrown him out of home and said
''this is called Division..'

p/s:hehe.. Peace!

Isnin, 9 Mei 2011

Happy Anniversary

"Kalau saya terlupa, awak ingatkan ya. Bab-bab tarikh ni saya pelupa sikit. Kalau awak tak ingatkan, saya tak ingat."

Ahad, 8 Mei 2011

Selamat Hari Ibu


"Ibu, Selamat Hari Ibu.." Dia tersenyum riang. Gelak ketawanya pecah bila aku terus mengangkat dan mendukungnya.

Sabtu, 7 Mei 2011

Antara Dia Dan Awak.



Awak, Dia sakit. 

Rabu, 4 Mei 2011

Hani Afza Shahmi

Afza... 
Comel tak baby kat bawah ni?


Ahad, 1 Mei 2011

Rindu Itu Mencengkam Jiwa



I did my last final examination today. I did well for my Fundamental of Marketing course. :) Then, my friends and i have had our lunch together before went to our hostel. heehe.. Lunch at 5.45 pm. what..?!! heehe.. 


Sabtu, 23 April 2011

Hari Buku Sedunia


Credit Photo : langlangbahasa.blogspot.com
Tarikh 23 April 2010 adalah hari buku sedunia.
Dari segi sejarahnya, tarikh ni amat istimewa bagi bangsa Sepanyol. Tarikh tu adalah hari memperingati kematian pengarang besarnya iaitu Miguel de Carvantes yang menulis karya klasik Don Quixote de la Mancha. Ia juga tarikh kematian beberapa pengarang besar dunia seperti William Shakespeare, Inca Garcilaso de la Vega, dan Joseph Pla.


Jumaat, 22 April 2011

Hari Bumi



Sejarah Hari Bumi 22 April
Hari Bumi merupakan nama bagi dua sambutan yang berbeza, kedua-duanya diadakan setiap tahun ketika musim bunga di hemisfera utara, dan musim luruh di hemisfera selatan. Hari ini diadakan untuk meningkatkan kesedaran dan penghargaan kepada alam sekitar. Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu juga meraikan Hari Bumi, yang dimulakan oleh John McConnell pada 1969, setiap tahun ketika ekuinoks, iaitu pencerapan global yang diasaskan oleh Gaylord Nelson sebagai pengajar alam sekitar, dan sejak Januari 1970, ia juga dikenali sebagai Hari Bumi, yang diraikan di kebanyakan negara setiap tahun pada 22 April.

Sempena Hari Bumi tahun ni, aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Bumi. Heehehe.. Bersama-sama lah kita menjaga alam sekitar ye.. heehe.. Untuk tu, aku tengah buat something sempena hari bumi ni. Tapi benda ni ambil masa dalam dua hingga tiga bulan jugak nak siap. So, aku harap korang bersabar ye nak tahu isi hati cerita lanjut dari aku. (Ceh, budget ada je orang nak tahu perkembangan aku! haha)

Happy Earth Day!! :)
tata.. :)

Khamis, 21 April 2011

Di Dunia Kampus..!!

Aku dah sampai kat hostel..!!! 
wee,woo,wee,woo.... ehehehe.. 
Seronoknya bila balik dari kampung.. Macam-macam aku buat.. Sampai rumah je, mengadu kat mak sebab lapar. Mak cakap,

"Dah, cepat gi makan. Mak nak ke rumah nyai jap lagi.
 Nak singgah rumah Mak Long dengan rumah Kak Jot. Anak Kak Jot excident hari tu."

Aku terus cakap nak ikut. Ape lagi, makan la apa yang mak masak. phew, mak buat ayam kampung masak ungkep la siot!!! Fulamak!!! aku tabik spring laa... favorite aku tu.. hehe.. tapi sorry la.. tak menyempat nak ambil gambar nak tunjuk kat dunia semua..  

Selasa, 19 April 2011

Ke Selatan Dunia.


Maaf ye.. Sejak cuti Revision week minggu lepas, aku tak ada banyak masa nak update blog ni. Maklumlah, dari utara aku turun ke barat, kemudian aku balik ke selatan. Lama dah tak balik kampung sejak cuti Thaipusam yang lepas. Ada juga perubahan kat sini kan? Baru sekejap aku tak ada di sini, ada saja yang berubah. Khabar pemergian seorang dua jiran di sini juga aku terima petang semalam. Al-fatihah aku ucapkan.

Walaupun cuti tak panjang, cuti 3hari kat sini, aku nak manfaatkan sebaik mungkin.. InsyAllah, bulan depan, lepas habis final exam ni, habis je semua urusan di kolej, aku akan balik lagi. Mungkin dalam jangka waktu yang lebih lama. Seminggu atau mungkin dua minggu. Semua bergantung kepada keadaan..

Apapun, semua cerita tentang dunia selatan ni, aku akan update semula bila aku dah kembali ke kolej. Itu pun, mungkin selepas semua tugasan aku berakhir..

End..
p/s: bloging via opera mini mobile. Everything is new. There are too much need to learn.. ;)




Sabtu, 16 April 2011

Lelaplah Mata

Malam dah lama berlalu, tapi mata aku masih tetap segar tak terlena. Berkali dah aku pejamkan mata ni, tapi masih juga tetap terbuka. Kenapa ya, malam ni susah sangat nak tidur? Sebelum terlelap tadi pun, ambil masa yang lama baru terlena. Hm... 


Malam ni, aku masih sendiri. Berada di dalam bilik yang luas, tapi kosong. Sepi tanpa gurau senda dari penghuninya. 
Gurau Senda?
Bagaimana mungkin? Ah, persetankan! Aku dah lali dengan keadaan ni.






Selasa, 12 April 2011

Dua Dalam 1


Heehe.. :) Boleh agak tak, gambar kat atas ni, waktu apa? Siapa yang nak jawab, angkat tangan!! 
hahaha.. Macam budak kecik je.. Tak payah la angkat tangan segala bagai. hehe.. Meh sini aku cerita.

Isnin, 11 April 2011

Dalam Dunia Yang Sepi

Cepat je waktu berlalu hingga aku tak sedar yang dah sebulan aku duduk kat hostel ni sorang-sorang. Memandangkan sebelum ni aku hanya berdua dengan Shikin, so sejak roomate aku dah pindah rumah sewa, aku hidup tak berteman dalam bilik ni. Pagi petang siang malam aku sendiri. Dah tak ada lagi teman bergurau senda waktu menghilangkan penat setelah seharian berada di luar. Dah tak ada rakan yang menegur bila masuk bab study. Bila tak boleh tidur macam ni, baru terasa sepi dan sunyi. Teringat kenangan-kenangan lalu buat aku rasa sayu.

Jumaat, 8 April 2011

Hari Bahasa Kolej

:) Senyum. heehe. Kali ni, aku nak cerita pasal Hari Bahasa yang Kelab Bahasa Kolej aku anjurkan pada 18 Mac 2011 yang lalu. (gelak lah tengok berapa kuno nya cerita aku ni.. hehe)

Aku diberitahu, ada beberapa pertandingan diadakan sempena hari bahasa ni. Pertandingan syair, deklamasi sajak, pidato dan pertandingan mempromosi kelab bahasa oleh pelajar Pengajian Am telah diadakan. Sebenarnya aku tak berapa nak sihat hari tu. Memandangkan majlis pun berlangsung pada hari jumaat, jadi aku buat keputusan untuk ke kolej agak lambat. Sampai kat Kolej je, aku terus ke blok di mana Majlis berlangsung. Masuk-masuk je, pertandingan pidato dah habis. Aku sempat tengok pertandingan syair dan sajak je. 

Rabu, 6 April 2011

Happy Birthday Dalam Dunia Idani

عيد ميلاد سعيد
Allah Selamatkan Kamu.
Happy birthday to you.
Felix dies natalis tibi.

:) Happy Birthday, Idani!!!

Isnin, 4 April 2011

Citrawarna

hehe.. Macam yang aku dah bagi tahu semalam, aku ada ke sebuah kolej atas jemputan ke Program Citrawarna. Pagi tu, ada pertandingan permainan tradisional iaitu congkak, galah panjang, guli dan ting-ting. Untuk memeriahkan majlis, kami dijemput untuk mewakili kolej dalam pertandingan-pertandingan tersebut. Disebabkan pihak kolej dah menyatakan persetujuan untuk menghantar kami sebagai peserta, secara tak langsung, aku turut ada di situ sebagai seorang peserta. :)


Ahad, 3 April 2011

Majlis Perwakilan Pelajar Tak Jalankan Tanggungjawab!

Baru-baru ni, masa aku tengah bercuti di rumah keluarga aku, aku dapat panggilan daripada pihak kolej. Mereka tawarkan pada aku untuk ikut serta dalam lawatan ke sebuah kolej yang sedang menganjurkan program Citrawarna. Aku tertarik nak turut serta sebab ada Pementasan Teater Mak Yong dekat sana. Tanpa berlengah, aku terus setuju nak ikut program tu. 
Pementasan Teater Mak Yong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • SHUTTERSTOCK : JANA PENDAPATAN MELALUI FOTO - Jika anda sedang mencari sumber pendapatan baru mahupun sampingan. Mungkin cara ini boleh dicuba. Malahan, sudah ramai sebenarnya yang melakukannya !! Shu...
    5 jam yang lalu
  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    5 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    3 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    4 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    8 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    8 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    11 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu