Sabtu, 28 Januari 2012

LARI BUKAN TIPU

Credit to: neollene.com




Aku ingin bahagia yang aku cipta . bukan yang datang berselang hiba dan tawa . 


Aku mahu berjalan mengembara melihat sisip sepi dunia dengan penuh erti . Berjalan menjadi diri sendiri . Namun ia bukan semudah menyebut nama ya Ummi . . 


Aku datang ke daerah ini untuk mencari kehidupanku . rupanya tidak mudah menjadi orang lain di dalam diri sendiri . . Aku mehukan yang terbaik di dalam hidupku , namun aku hanya mampu merancang . . Hanya Tuhan yang dapat menentukan . . 


Menjadi Ayu Azuri di sini bukanlah suatu tindakan yang bijak . kerana akhirnya aku juga yang terkedu saat diri tersepit di antara kebenaran dan kepalsuan . . hingga diri tenggelam di dasar kalam kehidupan . . 


Maafkan aku andai kau anggap aku menipu 
tapi tidak salah bukan 
jika aku menggunakan nama panggilan dari keluargaku di sini ?


Aku hanya mahu melindungi diri . . Aku hanya mahu lari dari dikejar mimpi yang tidak pasti . . Aku hanya mahu melepaskan sekarat hakikat lama yang datang menuntut sepi yang karam di dasar lautan . . Bersembunyi di dasar hakikat kehidupan harus dihentikan . . Aku harus kembali pada asal kejadian . . berdiri atas diriku sendiri . . melalui dinding-dinding bahagia dengan jalan yang dicipta sendiri . . dan kembali menggunakan HAdira Kifly sebagai identiti diri sendiri . . 



PELANTAR KEHIDUPAN

Hidup dipelantaran
bagai ikan kelayuan
bagai ian kelayuan
masin di daratan
manis dilautan 
tenggelam kelemasan
timbul kehausan
terkapar dierbaringan


HAdira Kifly
Arjuna Hati
Bandar Baru Bangi
18012012 22:59




Berdiri selagi termampu
Melangkah selagi terdaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • SHRMZB - Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog saya. Mohon ampun maaf jika post dan komen saya menyinggung perasaan anda. Semoga istiqomah juga ...
    19 jam yang lalu
  • Hai... Anak... Anak.... Anak.... - Hari Sabtu lepas, waktu tengahari... Zara tak puasa... Zara datang dari arah dapur. Ditangan dia ada seketul nugget ayam. Baru keluar dari kuali. Dihulurn...
    3 minggu yang lalu
  • EH, DAH TAHUN 2018.. - Assalammualaikum wbt.. Ahaks..jumpa lagi kita dalam entri yang tak ilmiah ni..sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru 2018 pada semua..tak sangka hi...
    5 bulan yang lalu
  • - *PERJALANAN* Kita Tiada - Tiapa apa. Aku jadi ingat. Duka itu ubati lupa. Sangka baik. Percaturannya Dia itu hebat. Indah dan tepat. Hanya Dia saj...
    6 bulan yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    11 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    2 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    3 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    4 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    5 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    6 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    7 tahun yang lalu