Selasa, 7 Februari 2012

IF, AND ONLY IF . . .

credit to: faridrashidi.com


Kata Hlovate,
Kalau orang marah, tandanya sayang.
Tapi kalau terasa hati sebab orang marah , tandanya ?

Hlovate kata,
Kalau diam, tu tanda marah.
Tapi kalau bertanya pun sepatah haram tak menjawab, tandanya ?

Kalau dah masuk jajahan tanah Cik Puan Hlovate, memang berabuk speaking yang diluar alam. menulis pun dah macam Contengan di Jalanan tepi Sungai Dulang. . . Tapi, dengan tu jugak gula aku nak menghilangkan stress yang melanda bahana exam dan test berturut-turut tak habis (biarpun sebenarnye lusa ada lagi satu common test). . . hm . . .



Aku dah mati kata tetibe, padahal tadi banyak je segala mak nenek ayat aku dah susun nak buat entri ni. . . tup-tup bile online terus hilang seribu kata . . . entah . . apaper je la . . .


Jap lagi dah nak pi maen baisikel kat Putrajaya. . . Dah tu nak gerak balik hostel dah . . . hm. . . Lusa ada Common test . . satu hapa pun tak baca lagi memandangkan aku ikut terma "holiday is holiday" . . . So, nampak gayanya, memang 'apartment' bernombor 340 tu takkan bergelap lagi lah gayanya sebab bergilir bersengkang mata semata-mata nak study jawab exam. . . Bak kata bijak pandai , quiz macam nak test, test macam nak final exam. final exam macam nak mati. nak mati macam . . . er, entah. . . tak dapat nak ditafsir . . .


hm . . terasa sekarang ni nak je ke Isle of Sky . . . tapi dapat naik ke Sky of Heaven kat C.D. West tu pun dah kire ok dah . . even buat masa terdekat ni memang takkan dapat nye nak ke sana . . hurm  . . . apaper je la . . . niat je dapat dalam mimpi. . . chow dulu . .




p/s: mood tetibe corner 389darjah selsius . . . tatau sbb ape . .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • EH, DAH TAHUN 2018.. - Assalammualaikum wbt.. Ahaks..jumpa lagi kita dalam entri yang tak ilmiah ni..sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru 2018 pada semua..tak sangka hi...
    Seminggu yang lalu
  • Mencari yang cukup. - Dulu, masa mula2 kerja kilang suatu masa dulu, aku ada seorang rakan kerja yang sangat aku hormat. Aku panggil dia abang Azmi. Masih berkawan dengan dia IR...
    2 minggu yang lalu
  • - *PERJALANAN* Kita Tiada - Tiapa apa. Aku jadi ingat. Duka itu ubati lupa. Sangka baik. Percaturannya Dia itu hebat. Indah dan tepat. Hanya Dia saj...
    Sebulan yang lalu
  • alvaro morata - How do you rate him?
    Sebulan yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    6 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    11 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    3 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    4 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu