Ahad, 20 Mac 2011

I Just Want To...

I just want to be happy like the other friends. Want to be happy with my life along my journey to tour the world, My Cristal World... I want my 'I Que Center' being real, sooner or later. I want to live in my life, my happy life, my own version. I want something difference. I don't want to be similar like the other person out there. I just want to be myself. My own. Really want these to be real...

Is it wrong???
I have no idea exactly what make it fail. Which factor make me down? Which one cannot be acceptable?
Even sometime, I cannot choose the choice I want to choose..
Right now, I imagine that I'm not here. But far outside there, deep down inside my heart, I imagine I'm free from everything. I want a freedom. Just enough if I have for a whole day and a whole night. It's alright if I'm all alone. It doesn't matter at all. 

I imagine this situation....
...I go to Switzerland. Walking in the meadow. It may be like this.

Mr Google
Mr Google

Or may be walking in a hallway like this. 

Mr Google

Then I sit down under one of the tree there. Hearing MP3, enjoy and feel deeply the natural beauty. I prefer doing this alone.





Ms. Chua


Mr. Ayl

Mr. Ayl

Sir Farid

Mr Freedy

I will be waiting till sunset. I want to be there, till the end of the day. Only then i'lll go back to go home.

Mr Google
 And that night, I'll be there again to see the beauty of our nature. I want stare at moon and star. It might be like these. Sitting under the tree to be free. Just to feel happy. To run away from crowded world. Crowded with anything. 


Mr. Google

Mr. Google

Mr. Google

Mr. Google

Mr. Google

Then, until the sun are rising up, I'll stand up from where I sit down. Walk away to the lake to see animals there. Fish, frog and may be some of insects. I love it! I miss all the situation. I miss it so much!!! I WANT TO GO! PLEASE
....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    6 hari yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu