Jumaat, 1 Mac 2013

Kasihmu Kukenang Selamanya (:




Kepadatan waktu kita bersama menujah hati untuk terus erat bersama kalian. Sedari kaki melangkah masuk ke sini, hati telah erat menanam tekad untuk mengejar keperibadian diri. Diri mencari erti kehidupan di negeri orang jauh dari genggaman keluarga. Diri menilai sejauh mana kemampuan untuk berdiri tanpa kehadiran keluarga di sisi walaupun dahulu dan kini seperti tiada bezanya. Diri berlari seberapa jauh dari kenangan-kenangan yag pernah menyesakkan dada di balik sana dunia. Cuba mencari hakikat hidup di tengah kota, diri kini sebati bersama rakan yang mencurah kasih dan mendakap setia bersama-sama. 

Di sini, di penghujung pertempuran, kita semakin erat menggenggam tangan menempuh ombak yang datang. Angin lintang telah kita redah bersama, gunung yang tinggi kita daki bersama, semak belukar kita rempuh bersama, cenuram berbahaya kita lalui bersama hingga ke penghujungnya kita masih bersama. Dalam tiga pekan sebelum pertempuran terbesar bermula, kain putih telah hampir penuh dengan pelbagai corak berwarna-warni, lembaran benang kian siap menjadi sehampar kain indah, pensel-pensel warna kian terasah tajam, dan sehelai kertas kian menebal menjadi sejilid buku. Demi itu, kepadatan waktu kita sejenak dihabiskan hanya untuk : 

  1. 04.03.2013 - Submit Final Year Project of Business Plan. 
  2. 05.03.2013 - Test  Fundamental of Transport. 
  3. 06.03.2013 - Test 2 Operation Management. 
  4. 08.03.2013 - Submit individual report and travel-log report of Transport, Presentation of Business Plan (11:00 hours) and Test 2 International Business. 
  5. 09.03.2013 - Presentation and Submit Report for Trip Operation Management. 
  6. 14.03.2013 - Test 2 Insurance. 
  7. 27.03.2013 - Final Examination starts.... 



Demi sahabat yang menumpahkan sepenuh kasih dalam meniti hari-hari terakhir bersama, di sini diri mengabdikan kenangan-kenangan bersama kalian. Salam pengabdian dalam mendakap pengertian diri. <3 nbsp="" p="">


Berbuka puasa pada 2 Ogos 2012

Class trip for Critical Thinking on September 2012


Open the Biggest Table with the entire classmates 

Hari Bersama Selamanya pada 27 January 2013:) 

Bersama di Majlis Perkahwinan bekas pensyarah :) 

Klik! Klik! Candid!
Kuabadikan kenangan bersamamu (:
Travel-log for Transport on 23 February 2013 

at MHP Enterprise Masri Sekinchan 

trip for operation management on 28 February 2013


* Can't wait for Graduation Night a.k.a prompt night on 21 March 2013... 
*need full preparation for final examination on 27 March 2013. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • alvaro morata - How do you rate him?
    Sehari yang lalu
  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    5 hari yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu