Sabtu, 23 Julai 2011

I Was

Credit to spiritually-true.blogspot.com
I was reading a status at Facebook post by "(1) Friend Request . . . "Oh, it's you!"". There it goes:


A girl ask her boyfriend:
Girl : Why do you LOVE me?
Boy : I have no reason.


The girl didn't like it and she said...


Girl : No. Give me a reason.
Boy : Okey. Because you're beautifull, caring and attractive.


The girl satisfied.
Then, one day she got sick and look terribly thin, pale and weak...


Girl : Do you still LOVE me?
Boy : Now, you're not pretty, or attractive. Do I have a reason to LOVE you?


The girl cry.
The boy hold her hand and say...


Boy : Now you understand? 
"Love doesn't need reasons. I Love You n still Love you no matter what happens."



Credit to yuliiantii.blogspot.com
*gugur air mataku satu persatu*

Aku menangis bukan kerana aku bersedih.
Aku menangis kerana aku terlalu bahagia di samping kamu semua.
Aku bahagia punya keluarga bahagia.
Aku gembira ada kau yang cukup melindungi aku.
Aku gembira ada kau yang sungguh perihatin atas setiap tingkah lakuku.
Aku senang ada kau yang mengawal tindak tandukku.
Aku suka ada kau yang akan mnegurku bila perlu.
Aku suka bila kau usap rambutku saat mata ingin beradu.
Aku bahagia bila kau kucup dahiku meninggalkan rasa kasihmu sebelum kau berlalu.
Aku bahagia mencintai kau yang sepenuh hatimu mencintai dan menyayangi aku tanpa ragu.

*saya sayang awak* saya sayang awak juga*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    18 jam yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    Seminggu yang lalu
  • HARD ROCK HOTEL, PENANG 2017 - Kalau Hotel Lone Pine dalam entry sebelum ini sangat menyamankan. Yang ini berlawanan pulak. Namapun Hard Rock ...
    Seminggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu