Khamis, 13 Oktober 2011

BOLEH KE ?




Bila lagi aku nak dapat kau lukis depan aku untuk aku ???
Agaknya, dah berapa lama kau tak melukis ek ???
Kan best kalau kau dapat lukis untuk aku lagi .
Macam dulu - dulu tu . u . . . macam masa kita rapat lagi tu. . . masa kita boleh sepak tendang kaki sambil gelak ketawa dulu tu . . . macam masa kau boleh luku (jotos) kepala aku selalu tu . . . tapi, sekarang ni mesti kau busy gila dengan life kau kan ???

erm , , , entah la . . . Aku tengok hidup kau macam tambah serabut je ??? Kau kata kau dah kerja ? pangkat dah tahap manager kat situ , tapi aku tengok kau masih lagi duduk kat level lama . . . masih lagi di takuk yang lama . . . apa kes ??? teruk sangat ke hidup kat Kuala Lumpur ni ??? aku pun duduk tempat yang hampir sama dengan kau . . . cuma aku di Selatan Selangor je . . .alah, kalau kau naik motor datang tempat aku pon, tak sampai sejam kan ?

Sekarang ni, dah pun pertengahan Oktober . . . Lepas tu, dah masuk bulan November . . . Habis je November, masuk pulak Disember . . .bulan yang kita tunggu - tunggu . . .masih macam dulu . . . Kan  best kalau masa birthday aku nanti aku dapat hadiah lukisan dari kau lagi . . .kau lukis depan aku life , dan kau terus bagi kat aku . . . Aku terus scan , dan aku terus hantar kedai , frame kan lukisan potret tu . . .

Tapi ,  dalam keadaan aku yang macam sekarang ni , dengan hubungan kita yang dah retak menanti belah ni , , , dapat ke aku rasa semua benda tu lagi ? ? ? Aku boleh ke dapat lukisan dari kau . . .boleh ke kau luku kepala aku macam dulu ? boleh ke kau cubit idung aku selalu ? boleh ke kau main sepak tendang kaki sambil gelak - gelak dengan aku macam dulu ??? erm , , , aku rasa aku cuma bermimpi siang hari je kot . . .

Kau tahu, aku rindu nak tengok kau melukis . . . Memanglah kat Kuala Lumpur ni ramai pelukis . . .pelukis jalanan bersepah - sepah  . . . Kalau nak ikut kan, aku pun ada jugak kawan yang boleh melukis, tapi tetap tak sama dengan lukisan kau . . . biarpun lukisan kau tak sebaik lukisan kawan aku tu dan para pelukis kat luar sana , tapi aku tetap suka lukisan kau . . . Lukisan kau ada seni tersendiri . . .lukisan kau ada imej tersendiri . . .lukisan kau ada kualiti yang tersendiri , lukisan kau bermakna buat aku . . . sebab kau . . . kau tu . . . hmm . . .







Masih samakah waktu seperti dahulu ?

Masih berbungakah rindu kau untuk aku ?

Masih bercambahkah kasih sayang kau untuk aku ?

Masih mengakukah kau yang kau dan aku adalah satu ?

Masih ingatkah kau kisah - kisah indah kita waktu dulu ?







Boleh ke aku dihamparkan selaut kasih kau ?

Boleh ke aku dapat semula cerita indah dengan kau ?

Boleh ke aku hidup bahagia macam dulu dengan kau ?

Boleh ke aku lalui kisah hidup bagai waktu dulu dengan kau ?







Sedang bermimpikah aku ???





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • alvaro morata - How do you rate him?
    Sehari yang lalu
  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    5 hari yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu