Isnin, 3 Oktober 2011

DAHULU DAN SEKARANG




Banyak ke beza dulu dan sekarang ? Sebahagian keadaan, tak jauh beza pun aku tengok . tapi sebahagian keadaan lain , memang banyak bezanya . 

Kali ni aku nak cerita pasal seorang . . . . erm , nak kata kawan , macam bukan , nak kata family pun bukan . ah , sesape je lah , yang penting orang tu dekat dengan aku . 

Dulu dia suka aku sebab aku suka dia . Sekarang dia dah benci aku pada hal aku tak pernah pun benci dia . 

Dulu dia selalu tegur aku . tanya aku bila aku nak datang rumah . ajak aku jalan sana , ajak jalan sini . Sekarang , kalau aku tegur dia , tinggal harapan je lah kalau nak dia tegur balik . 

Dulu dia selalu bagi aku resepi nak buat kek , nak buat kuih , nak masak apa - apa . Sekarang , bau dia buat kek pun tak ada . 

Dulu kalau dia tak suka kat aku , dia cakap direct dia tak suka , dan aku akan terima sebab aku suka begitu . Sekarang , dia lebih suka stalker facebook aku dan perli pasal aku kat wall dia . macam lah aku tak tahu . huh . 

Kenapa kau tak suka aku ek , 'cik kak' ? Kau jelous eh , aritu aku tolong family kau tapi aku tak tolong kau ? eh , perlu ke aku tolong kau ? Bukan kau dah kaya ke ? Tapi kalau kau dah kaya , kenapa kau tak tolong family kau ek ? Kenapa kau layan mak dan anak buah kau macam kau layan pengemis tepi jalan ek ? Sanggup kau bagi diorang tidur dalam stor sedang kau dan family tidur bawah kipas kat atas tilam empuk yang mewah di hadapkan dengan pelbagai kemewahan dunia lain seperti tv dan komputer . Berkira jugak kau kan , mak dan anak buah nak makan pun , kau tak nak masak - seketul ayam dari berketul ketul ayam yang kau jual tiap hari pun mahal ye ? tu pun kau tak sanggup nak bagi , kan ? - alah , cakap je , yang kau memang nak tengok dia menderita dari hidup bahagia . kan ? 

Lantak kau lah 'cik kak' . . . aku tak pernah kacau kau pun . . . aku tak mengumpat kau pun , sebab aku tak ada pun sebut nama kau kat sini . kat tempat lain , lagi lah aku tak ada sebut . kalau kau terasa - kau ada hati dan perasaan ke nak terasa ni ? he he - sorry lah ye . . . aku doakan kau bahagia dengan cara kau , sebab aku bahagia dengan cara aku . . . kau nak mengumpat , mengata , mengkeji , menghina aku kat belakang aku , itu kau punya pasal . . . aku sikit pun tak heran . . . 


* terima kasih bagi aku pahala tambahan . . . he he he 



* p/s: entri usang dari telefon cabuk . . .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup