Isnin, 5 Mac 2012

Nasi Ayam Madu

I

Kadang-kadang, aku terasa macam nak menulis sesuatu, tapi aku selalu tersekat di tengah-tengah penulisan. Well, aku sedar, I am not the best storyteller 'couse you'll feel bored hearing and listening me. If and only if you're not believe in me, keep in reading this. It is story 'bout last week... Maybe u'll call it "cerita basi", but I want to share this with you... (gaya ada je orang nak baca blog ni... heh, perasan sikit je ni)


Sejak hari Selasa petang, aku dah berkampung kat rumah sorang groupmate ni...Of course for group assignment yang agak rumit nak diselesaikan bila semua orang busy dengan tugas masing-masing (lagi-lagi kot ada yang dah jadi MPP-Majlis Pekerja Paksarela)... Well, actually tak lah susah mana pun, sebab cuma kena buat lakonan pendek je, dalam Bahasa Arab... heeee... Dan bila dah dekat hari nak kena submit assignment tu, dan ada lagi part yang tak shoot lagi, masing-masing bertungkus lumus nak menghabiskan part masing-masing sampai makan pun tak berjaga... huuu...

Sampai lah petang Khamis lepas... bermula lah cerita pasal nasi ayam... jeng jeng jeng... Bila dah habis kelas tengah hari tu, kitorang berempat berkejar naik Myvi groupmate 1 ke Putrajaya nak mendapatkan groupmate 2 yang tengah buat preparation untuk satu majlis rasmi kolej malam tu... Lepas buat last shooting, kitorang terus je gerak balik ke kolej semula sebab groupmate 1 dan groupmate 3 ada lagi kelas petang tu. Tapi masing-masing dah lapar sebab tak makan lagi.

So, kitorag pun singgah je la kat kedai area kolej tu sebab dah tak larat nak ke tempat lain. Penat wooo... Nak dijadikan cerita, kitorang semua order nasi ayam je... Elok je kitorang duduk, kitorang terbaca ada nasi ayam madu... terus nak tukar nasi ayam madu... so, aku panggil je la abangkok pelayan yang amik order kitorang tadi tu...

Aku: Bang, nasi ayam madu ada lagi tak?

Pelayan: Ada.

groupmate 4: Kitorang nak tukar nasi ayam madu boleh?

Pelayan: Empat-empat nak madu ke?

groupmate 4: yep.

Aku: Tak. kitorang tak nak madu. kitorang nak nasi ayam madu. (sambil buat muka poyo yang sangat jerk)

Groupmate aku dah buat muka blur sebab memang blur... tapi aku selambe yeyeh je cakap.. hee... gila apa aku nak madu? kot groupmate aku yang nak madu tu aku tak tau lah kan. tapi aku? Tidak sekali-kali... haaha! :P

Er, boleh tak kalau aku kata in the meaning of typing la kan, yang aku nak cerita tu je? Agak-agak, kalau korang baca, korang sakit hati ke, korang nak terus leave this blog sebab korang meluat dengan cerita ni ke, atau korang tak rasa apa sebab korang rasa ni cerita budak lima tahun? eheheee... Well, aku tahu la, aku ni tak berapa nak bagus dalam storytelling ni kan... korang jangan marah eh ? hehe

p/s: gambar kat atas tu bukan gambar sebenar tapi hampir sangat menyerupai nasi ayam madu yang kitorag makan... boleh lah kalau nak makan... huhu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • pacquio vs matthysse - Jika sebelum ini pertarungan pacquio - mayweather mendapat liputan meluas sampai ke Malaysia. Lepas tu Mayweather - Mcgregor pulak. Sekarang lagi hangat s...
    2 hari yang lalu
  • Susulan Kes Anak Kecil Dibunuh Di Batu Cave. - Susulan kes anak kecil dibunuh pengasuh di Batu Caves: Para suami-suami sekalian, jangan lagi menghantar anak kecil kepada Pengasuh jika isteri berkerja. L...
    2 minggu yang lalu
  • EH, DAH TAHUN 2018.. - Assalammualaikum wbt.. Ahaks..jumpa lagi kita dalam entri yang tak ilmiah ni..sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru 2018 pada semua..tak sangka hi...
    6 bulan yang lalu
  • - *PERJALANAN* Kita Tiada - Tiapa apa. Aku jadi ingat. Duka itu ubati lupa. Sangka baik. Percaturannya Dia itu hebat. Indah dan tepat. Hanya Dia saj...
    7 bulan yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    Setahun yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    2 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    3 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    4 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    5 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    6 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    7 tahun yang lalu