Khamis, 10 Januari 2013

Am I Disturbing You?

credit to : cheezburger.com

Facebook update status : 
Jangan persoalkan mengapa air mataku jatuh ke pipi... Kerana aku juga tidak punya jawapan yang pasti...

Facebook comment : 
Abang Long : gilerr
Hadira Kifly : sometimes mmg perlu jadi gila utk lari dari realiti yg menyakitkan.. errkkkk ???
Abang Long: later the reality will chase u to the end of the worl , dont affraid to face it . even it makes u stronger

Then, he text me.. "what make you feel that sis ?" Dan dengan rasa berbuku di dada, empangan air mata pecah juga. Ya, aku sangat-sangat terasa hati sekarang ni. Dengan macam-macam perkara... In the first place, orang yang aku nak bercerita bukan pada kau Long, sebab selama ni pun aku dah tak pernah cerita apa-apa dekat kau... sebab selama ni pun aku cerita pada Mr. Captain je.. Pada mak abah memang tak pun, sebab diorang memang TAK SUKA dengar ALL this nasty things.. But then, he is busy with his activites...duties...and things-i-do-not-know... Maybe Allah memang tak nak aku spill it out pada dia kot walaupun petang tu and most of the time, dia akan spill everything out pada aku...  

But you know what ...? I'm Glad to have you here and there my big bro. Rasanya, dah lama kita tak buat macam ni? Aku spill my feeling out, and kau tolong bagi nasihat percuma.. Last time kita buat  macam ni, aku rasa masa Arwah Afief meninggal dulu kot.. Itu pun kau bukan tahu pun Arwah meninggal... Sebab kalau aku bagi tahu kau pun, kau tak dapat get the picture who on the earth Afief is sebab aku tak pernah cerita dekat kau pun pasal dia.. dan rasanya memang tak ada sesiapa pun tahu cerita tentang dia kot... 

Thanks to God sebab gerakkan hati aku untuk update status di facebook sana.. Ya, semalam sejak benda ni terjadi, aku memang habiskan malam aku menatap dan mentelaah facebook yang di sana. Hari ni pun... Sebab aku rindu diri aku yang dulu...dan semakin rindu bila most of my cousins ambil berat pada aku.. Still panggil aku dengan nama Ayu... berceloteh dengan aku itu dan ini...bla..bla...bla... Tapi kan...betul la kata orang, "Air dicincang tak akan putus", dan "setelah biduk berlalu, kiambang pasti bertaut kembali"... Walaupun lepas ni kau dah tak menetap dekat Batu Pahat dah, biar macam mana hubungan aku dengan kau, aku harap, aku dapat balik my big bro yang akan protect aku macam dulu-dulu

Kau tahu, bila dengar balik lagu Kehilangan - Firman semalam dekat blog Incek H, aku jadi hiba-sehiba-hiba dengan segala kehibaan.. Lepas tu, hari ni... When i was so excited nak cerita something yang  aku rasa memang betul-betul gempak yang memang betul-betul buat si dia interested in the first place sebab itu idaman dia, aku terus jadi hilang mood bila ada something yang berlaku... Along, I just want to talk... sampai aku rasa..patut ke aku tanya dia each time i'm calling him"Am i disturbing you?" atau... "Can I take your turn as a story teller?"... Tapi aku tahu, dia memang tak akan bagi aku peluang untuk itu...sebab aku memang tak akan berkesempatan nak tanya pun.. sebab aku tak tahu macam mana nak start cerita probs aku bila dia dah start cerita probs dia..sebab bila aku nak tanya soalan tu je, there must be something yang dia nak buat atau something yang aku nak buat... 

Dan malam ni dia balik rumah... Bila dia balik rumah, automatically most of the time memang bukan untuk aku...dan aku memang takkan ada peluang pun untuk nak bercakap dengan dia panjang-panjang... Tipu la kalau aku kata aku tak rindu dia. Tapi, ye... aku memang terasa la... bila dia boleh spent all of his time dengan all those things and aku boleh dengar most of his probs tapi dia tak ada masa untuk nak dengar about mine pulak... Dear Captain... I'm sorry... saya dah tak tahan nak simpan rasa ni... (Macam lah Mr. Captain akan baca kan? haha :') dia kan busy update gambar kat facebook je..)  

Ok, aku dah spill it all out dekat Along dan secara rambang dekat sini. So, secara rasminya aku dah tak tahu macam mana aku nak spill dekat sesiapa pun dah apa sebenarnye yang berlaku.. Kalau sesiapa tanya pun, aku dah tak tahu nak cakap apa.. paling koman pun aku cakap tak de apape je... huhu.. dan ni last lagu sedih yang aku nak dengar! Mintak-mintak lepas ni dah tak ada orang dedicate lagu sedih kat aku dah.. huhu... 



ye awak... sampai sekarang saya masih sedih sangat-sangat.......sedih yang teramat sangat..... 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    Seminggu yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    3 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu