Khamis, 17 Mei 2012

Geng Muka Buku

Credit to: benzinga.com




Mak : Kamu ni kalau goreng ikan, kunyit jangan banyak-banyak. Nanti jadi pahit, tak sedap.

Aku : Terletak banyak lah mak...kucing tolak. 
(berkata sambil masukkan ikan dalam minyak panas dan terus ke depan...bermuka buku)

Mak : Dah ke depan pulak. Tu sayur tu bila nak masak ? 

Aku : Alaaa... kan dah potong semua tu, kejap lagi lah. Ada lagi sejam setengah nak masuk waktu makan mak kan... Masak sayur lemak labu tu 15 minit je. hehe

Mak : Banyak lah.. Kalau nak main facebook tu, ada je alasan dia. Dah, pergi kedai sana ! Parut kelapa. Mak dah kopek (kupas) kelapa tu.





Aku : Alaaa.. mak ni... Kejap lah... Nak comment kat gambar ni... Cantik tak kucing ni ? 
(sambil tunjuk gambar kucing di laman muka buku)

Mak : Eleh ... (sambil jeling aku ) Dah la.. cepat gi kedai sana. Bukak facebook mak pulak. 

Aku : ( buat muka kelam kejap. lepas tu gelak sekuat hati ) Hahahahaha ! Nak main facebook, lepas tu nak marah orang main facebook pulak.. hehehe.. Mak ni.. 

Mak : Cepat lah !



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



hehehe ... lepas mak balik dari hospital, kalau mak dan aku berdua je yang ada kat rumah...setiap hari inilah perbualan kami yang hampir serupa. Berkisar kisah yang hampir sama. Dan tulang rahang aku dah naik kejang sebab ketawa bila mak asik buat loyar baru dan buruknya.. hehehehe ... heaven kan duduk rumah kalau tiap-tiap hari macam ni.. kerja duk saja. hehehehe  ;)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    6 hari yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu