Ahad, 27 Mei 2012

SEBAB AWAK !

credit to: Inche google.



Ini adalah siaran ulangan kisah tragis setahun yang lalu. Kalau rasa nak termuntah sebab kurang daya tahan fizikal dan mental, sila skip page ini dan pergi ke page seterusnya.





Update status facebook :

"Waktu kita diperlukan, secebis waktu untuk kita pun tidak ditinggalkan buat kita . Tapi waktu kita amat memerlukan, barang hanya memohon sekelumit waktu dan kesempatan, biar untuk mengembalikan tawa di dalam hati, kita dibiar tidak dipeduli. Terbiar bergelandangan meratap seorang diri."






10 minit berlalu . . . . 






Telefon di sisi berbunyi mendendangkan lagu Heaven nyanyian Bryan Adams. Suara di hujung talian bersambung dengan talian di sini. setiap patah perkataan yang diaju dijawab sepatah-sepatah tanpa irama. Lemah dan longlai. Lalu suara yang di hujung sana laju bertanya itu dan ini.



+"Kenapa suara lemah je ni ?"

-"Tak ada apa . " - tipu.

+"Sorok lagi ?" 

-"Tak "

+"Habis tu ?"

-"Sembunyi,"

senyap. 

+"Siapa saya ?"

-"My Love "

+"Then spill," 



Lantas beban itu bertukar bahu. Apa yang terkurung di kepala jatuh berguguran bagai hujan membasahi bumi bersama air mata yang tidak henti-henti merembes keluar. Dipujuknya hati dengan dendangan lagu-lagu indah. Dibelai dengan puitis puitis bermadah. Dikasihi dan disayangi sepenuh jiwa dan raga. 






+"Did I make you laugh ?"

-"Yes. thank you Dear." air mata masih laju menuruni pipi. 

+ "Well comey"  hanya tawa bersisa air mata .

+ "You know what? I Love when you are laughing ."

- "Because You Love me "

+ "Because You have me "

- "Because you never fail to make me laugh "

+ "Because i don't want you to cry more and more "

- "That's why i hide it from you "

+ "I Love You more than words can say. How can i found girls in your age, that so understanding with what am i doing, that can make me feel good in many ways, that always help me when i'm needed, that always sweap my tears when it drops away. Where can i found the girl that can cook for my family, that can tutor my son very well, that can take a very good care for my mother in replacing of me and all my sister when we can't do that?  Where in this world that have girl that can hear all my stuff, that can laugh in ten minutes after i get mad to her, the girl that bare to hear me nagging everyday without talking about each other. I can only found her in you. Beacuse of what you have gone through without me there and there out there."

"Because you make me laugh when i cry "

"Because i lend all my strength to you , i lend my shoulder to you cry on . . I am here because You Love me . I Love you because You Love me."






Dan air mata itu masih tidak berhenti mengalir buat sekian kalinya. Bantal pengalas kepala sudah habis basah dengan air mata . 







Terima kasih kerana kau ada
memimpin ketika aku jatuh tersungkur
menghilangkan ingatan atas jutaan tujahan dan tohmahan
memberikan bahumu untukku bersandar ketika aku sangat keletihan






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • pacquio vs matthysse - Jika sebelum ini pertarungan pacquio - mayweather mendapat liputan meluas sampai ke Malaysia. Lepas tu Mayweather - Mcgregor pulak. Sekarang lagi hangat s...
    2 hari yang lalu
  • Susulan Kes Anak Kecil Dibunuh Di Batu Cave. - Susulan kes anak kecil dibunuh pengasuh di Batu Caves: Para suami-suami sekalian, jangan lagi menghantar anak kecil kepada Pengasuh jika isteri berkerja. L...
    2 minggu yang lalu
  • EH, DAH TAHUN 2018.. - Assalammualaikum wbt.. Ahaks..jumpa lagi kita dalam entri yang tak ilmiah ni..sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru 2018 pada semua..tak sangka hi...
    6 bulan yang lalu
  • - *PERJALANAN* Kita Tiada - Tiapa apa. Aku jadi ingat. Duka itu ubati lupa. Sangka baik. Percaturannya Dia itu hebat. Indah dan tepat. Hanya Dia saj...
    7 bulan yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    Setahun yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    2 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    3 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    4 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    5 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    6 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    7 tahun yang lalu