Ahad, 20 Mei 2012

MU...Means for ?

Credit to: engkuafizi.blogspot.com






MU ? Manchester United ? hahaha.. Apa mimpi kali ni buat entri pasal MU ? Tak payah la korang nak perasan ingat aku nak buat entri pasal bola. Aku dah lama tak layan bola kot. Ada lah jugak dua tahun tak layan bola. Dah tu, MU means what ? Well...Meeting Union pun boleh jugak nak kata MU kan ? ehehehe. Jangan marah aaa...nanti kena jual. haha

Bukan apa, dari hari khamis lepas, mak ajak aku dan adik pi Meeting Union tu. Mak kata ada sukaneka la, pertandingan itu ini yang dah gaya ala-ala family day la, apa la. Mula-mula memang lah aku nak pi. Tapi, bila si Hafiz tak jadi balik even mak dah pi ambik kat asrama, aku bawak diri ke pantai petang semalam.



mencari rindu di hujung garis senja.



mengejar damai bersama si merah.



Pukul 8 sampai rumah dan malamnya keluar makan dengan family ke pekan. Balik pun dah jauh malam. Melayan rakan-rakan di muka buku hingga jauh pagi. Dan bangun pagi-pagi terus menghadap muka buku yang dah memang ada depan mata. Dan memang dah terang lagi bersuluh aku malas nak keluar ke mana-mana hari ni sebab penat. So, plan nak ikut mak pi meeting union tu pun terbatal secara langsung ! 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Mak: Ha, ada tak baju ko yang mak muat pakai? Mak dah tak ada baju ni. 
(Aku buat muka kelam depan laptop.) 

Aku: Tak ada.                            


Malas nak bangun nak cari punya pasal, jawab tu je laa.. dan mak aku pun terus bangun mencari baju-baju aku yang bergantungan. Aku menghilangkan diri ke dapur sebab malas nak layan mak aku. huhu






Tak lama lepas tu, di dapur...






Mak: Ha, mak pinjam baju ni. Muat je mak pakai. 

Aku: (dengan muka kelam dan terkebil-kebil...) Ikut suka laa.. 

Mak: Boleh ke tak ni ? Muat ni Ha.. Mak dah tak de baju nii... ( gaya dah merayu-rayu je)

Aku: Nak pakai tu, pakai je la... Jangan nak banyak bising. ( dengan muka tak bermaya, aku terus ke ruang depan sambil bawak dua biji oren yang dah siap potong. Masa untuk membaham oren. )





Dan mak terus happy macam "kera dapat bunga" bila aku kata macam tu. Berdesap-desup mak aku siap nak pi meeting union tu sebab dah lambat. Aku ? Apa lagi, sambil landing kat depan laptop mengadap muka buku, aku baham je oren-oren yang aku dah siap potong tadi. Aman je dunia tanpa ada yang kacau. Er, agak -agak la kan...berdosa tak cakap kat mak macam tu ? Sebab kan, aku selalu la jugak macam tu. Selalunya bila aku dah penat dan datang rasa malas aku.. kat adik-adik aku pun. hehe sorry la mak sebab jawab macam tu.. huhuhu ^_^



Dah ready nak pi meeting union dia la tu...hu..baju aku.. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • alvaro morata - How do you rate him?
    Sehari yang lalu
  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    5 hari yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu