Isnin, 27 Ogos 2012

Si Gadis Ayu






Hey si gadis yang manis
senyum di bibir terlukis
hey si gadis yang ayu
sebentar lagi kita bertemu 
woo woo woo
gadis ayu... lesung pipit di pipi
ayu... senyummu menawan
gadis ayu... kujangan dihampakan
ayu sungguh ayu


Terngiang-ngiang di corong telingaku saat si sepupu memainkan pemain cakera padat lagu dendangan Tulang Anjing Hitam di raya pertama. Waktu itu, aku sedang berjalan kaki menghampiri rumahnya dari arah rumah nenda kami di sebelah belakang rumahnya. Serta merta, garisan senym di bibir terlukis indah. Kehadiranku disambut senyum tawa hingga tidak kering gusi dengan jenaka yang tidak pernah surut.  :)


Buat sekian kalinya, gelaran itu masih utuh di kalangan sepupu-sepupu sebelah emak. Hari raya pertama saja, dapat habiskan ziarah 5 buah rumah saudara sebelah abah dan 12 buah rumah saudara sebelah emak. Duit raya? weehheeee!! Masih mengungguli ranking tiga teratas! Yang best tu, satu rumah dapat tiga hingga empat duit raya dari sepupu-sepapat yang dah kahwin dan dah kerja! hoho   O.o


Dan sekarang, aku dalam mood nak mengumpul duit lagi. Hajat di hati nak memiliki BlackBerry Curve semakin kuat bila Mr Arms Su Geh beli BlackBerry Curve in front of me! oh, no! 

p/s: Sorry to Mr Captain, i've to cancle our date this month and next month and maybe the next following month to recover the expenses of buying BlackBerry. hehehe :p

p/s: Sorry too to kak Titisan Hujan cause have to cancel our date this weekend due to kenduri kahwin kawan kat Kajang Utama. huhuhuhu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup