Ahad, 5 Ogos 2012

Cookies House


cookieshouse.net


Pernah anda merasa cookies house? Selalunya cookies house boleh didapati semasa perayaan Hari Natal disambut. Aku pun tak pernah merasa rumah biskut ni. Entah sedap entah tidak. 


Dah selesai percubaan aku nak buat Puding Roti Karamel petang ni. Aku tengok macam tak jadi je. tapi mak kata, hang tengok masa dia panas-panas. memang lah dia jadi lagu tu. Nanti dah sejuk, kena terlangkupkan dulu, baru sama macam yang depa buat kat telebisyen tu.  


hehehe... Baru aku tahu kena buat macam tu. Malu je. Petang ni pun, masak biasa-biasa je. Cukup dengan masak ikan goreng dan sayur campur. Tunggu encik dreba balik esok bawak tulang lembu baru masak gulai tulang. hohoho.. Tak sabar aku ! oopppsss, kan dah kurang pahala puasa aku. haisshhh !





Masuk kali ni dah lima kali dah mak encik dreba tanya kat aku, bila encik dreba tu nak balik rumah. Aku pulak yang rasa serba salah. huhu. Dah mula dah... Dia membebel lagi pasal anak dia tak balik rumah... Marah bebeno dia kalau anak dia tak spend time together dengan aku kat sini. huhuhu... Rumah ni pun dah jadi cookies house dah aku rasa bila mak mula membebel pasal anak dia. huhuhu 



Aku tak tahu nak kata apa, tapi biarlah dia tak balik hari ni sekalipun... Asalkan esok dia balik, hantar aku pi stesen bas, sudah. Kalau esok pun dia tak balik, aku pun tak tahu jugak nak kata apa. Berbekalkan puding roti mak je lah kot... kui kui kui...



p/s: Petang-petang macam ni damai je kat sini. Dapat tengok sawah orang kampung sebelah. Dapat rasa angin sepoi-sepoi bahasa menjamah diri. huuuu.. dah rasa dah tak nak balik KL... nampak gayanya, dua bulan lagilah baru aku dapat mai sini.. Tunggu cuti semesta bermula nanti. huhuuhu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup