Sabtu, 4 Ogos 2012

In-Law Matters

credit to: womenmattersentt.com





Balik bercuti kali ni boleh diklasifikasikan sebagai cuti yang paling bermakna. Dapat luangkan masa dengan encik dreba (Mr. Captain) barang sesaat dua, dapat meluangkan sepenuh masa dan tenaga bersama cik puan dan ananda kesayangan yang dah mula tumbuh jerawat kat pipi dan dahinya. 


Kali ni kali kedua aku balik rumah naik bas sampai depan pintu rumah. Tipulah kalau aku kata aku tak semput berjalan dari tepi jalan nak masuk rumah sampai depan pintu. Tapi, semangat nak balik rumah tu lah yang buat aku tolak tepi semua kepenatan tu. Balik-balik je, bergebang dengan mak dekat dua jam. Women's matters. hehehehe. Bukan selalu, ye tak? Mood mak pun elok molek je kali ni. Mungkin disebabkan oleh jubah dan kain batik dari Terengganu yang aku belikan untuk mak tu kot... hehe 


credit to: parterre.com


Juadah berbuka hari ni boleh la nak kata meriah.. Walaupun ringkas, tapi aku dah rasa lebih daripada biasa. Masakan mak, walaupun mak mertua punye masakan, tapi tetap sedap. Gulai ikan kembong mak memang terbaik!!! (sorry, tak ada gambar. nak elak aku dan hampa terlioq bila baca entri ni siang-siang buta karang.. huhu)


Mak pun ajaq aku masak kuih cara. hehe.. Mak aku mana pernah ajar aku masak kuih cara. Sebelum ni mak   ajar buat kuih ketayap. Esok, aku nak belajar buat Puding Roti karamel. Lusa sebelum balik, aku nak belajar buat Bingka roti pulak. Time encik dreba kena kerja luar macam ni lah waktu paling sesuai buat aku nak mencedok seberapa banyak ilmu masakan daripada mak (mertua) aku. Nanti, dah duduk rumah sendiri, tinggal praktik je..  ^_^


Malam ni.... 

hehehehe... sepatutnya aku dan mak pi terawih kat Masjid dekat dengan rumah ni. Tapi, lepas mak kata kat Masjid buat 20 rakaat dengan satu juzuk satu malam, terbantut niat aku nak pi terawih kat Masjid. huhuhu.. Penat wooo... Tak pe lah mak, ceq buat kat rumah ja laa.. pahtu, ceq bulih pi main mercun dum dam dum dam dengan ananda kesayangan.. tak pa kan mak.. hik hik hik 



p/s: jap lagi nak sambung main game ps2 dengan ananda kesayangan pulak. tata titi tutu.. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup