Sabtu, 4 Ogos 2012

In-Law Matters

credit to: womenmattersentt.com





Balik bercuti kali ni boleh diklasifikasikan sebagai cuti yang paling bermakna. Dapat luangkan masa dengan encik dreba (Mr. Captain) barang sesaat dua, dapat meluangkan sepenuh masa dan tenaga bersama cik puan dan ananda kesayangan yang dah mula tumbuh jerawat kat pipi dan dahinya. 


Kali ni kali kedua aku balik rumah naik bas sampai depan pintu rumah. Tipulah kalau aku kata aku tak semput berjalan dari tepi jalan nak masuk rumah sampai depan pintu. Tapi, semangat nak balik rumah tu lah yang buat aku tolak tepi semua kepenatan tu. Balik-balik je, bergebang dengan mak dekat dua jam. Women's matters. hehehehe. Bukan selalu, ye tak? Mood mak pun elok molek je kali ni. Mungkin disebabkan oleh jubah dan kain batik dari Terengganu yang aku belikan untuk mak tu kot... hehe 


credit to: parterre.com


Juadah berbuka hari ni boleh la nak kata meriah.. Walaupun ringkas, tapi aku dah rasa lebih daripada biasa. Masakan mak, walaupun mak mertua punye masakan, tapi tetap sedap. Gulai ikan kembong mak memang terbaik!!! (sorry, tak ada gambar. nak elak aku dan hampa terlioq bila baca entri ni siang-siang buta karang.. huhu)


Mak pun ajaq aku masak kuih cara. hehe.. Mak aku mana pernah ajar aku masak kuih cara. Sebelum ni mak   ajar buat kuih ketayap. Esok, aku nak belajar buat Puding Roti karamel. Lusa sebelum balik, aku nak belajar buat Bingka roti pulak. Time encik dreba kena kerja luar macam ni lah waktu paling sesuai buat aku nak mencedok seberapa banyak ilmu masakan daripada mak (mertua) aku. Nanti, dah duduk rumah sendiri, tinggal praktik je..  ^_^


Malam ni.... 

hehehehe... sepatutnya aku dan mak pi terawih kat Masjid dekat dengan rumah ni. Tapi, lepas mak kata kat Masjid buat 20 rakaat dengan satu juzuk satu malam, terbantut niat aku nak pi terawih kat Masjid. huhuhu.. Penat wooo... Tak pe lah mak, ceq buat kat rumah ja laa.. pahtu, ceq bulih pi main mercun dum dam dum dam dengan ananda kesayangan.. tak pa kan mak.. hik hik hik 



p/s: jap lagi nak sambung main game ps2 dengan ananda kesayangan pulak. tata titi tutu.. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • alvaro morata - How do you rate him?
    Sehari yang lalu
  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    5 hari yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu