Jumaat, 8 Jun 2012

Kerana Air Coway....

Credit to: zamzam.blogspot.com






Air Coway

Waktu malam minum air sejuk
air dari penapis air Coway sejuk
minum sampai setengah jag sekali teguk
sampai perut kembung macam tenuk
tengah malam mula batuk

kakak dah mula sakit tekak
nak bercakap mulut tak boleh bukak
sebab kakak minum air sejuk banyak-banyak
air sejuk tu sedap, tahu tak ?

HAdira Kifly
Toink Toink Toink
Bandar Baru Bangi
07062012 , 22:41


scene dalam lingkungan jam 8 pagi hingga 9 pagi.
Kelibat dua orang pelajar semester satu keluar dari bilik dan menuju ke cafe. Kemudian  meninggalkan asrama dan bergerak ke kawasan kolej. Lima minit dan sepuluh minit kemudian, seorang demi seorang pelajar lelaki keluar dari bilik di blok lelaki.


Scene sekitar jam 9.30 malam.
Berjalan sendirian di kawasan gelap dari kedai runcit selepas makan malam di kedai mamak Mufah Maju menuju ke arah asrama. Kepala didongak bila terasa ada makhluk berjalan di hadapan. Sekumpulan pelajar-pelajar semester satu berjalan masuk ke asrama dengan diiringi Fasilitator bertugas yang merupakan sahabat sekumpulan dalam tugasan di semester dua dan tiga yang lalu.


Saja aku tanya kat Mat, program start pukul berapa, kan? dan saja-saja aku nak bagitahu fasi tu yang aku nampak ada peserta orientasi tu bangun lambat.. hehehhe... Kata semester baru, kena ragging tu perkara biasa kan ? Alaaa... sekali-sekala, nak jugak aku tunjukkan belang aku sebagai senior korang...  eheheheheeee


Adik-adik... lain kali ikut la peraturan yee... jangan bangun lambat untuk program tu.. ikut la tentatif program.. Kalau jumpa orang macam aku ni, habis la korang kena bahan je senyap-senyap.. ehehehehe

Aku rasa kan, ni semua sebab aku minum air coway sampai setengah jag kot.. tu yang jadi macam tu.. hik hik hik!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    Seminggu yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    3 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu