Sabtu, 2 Jun 2012

TENTANG KASUT


credit to: zanazanz.blogspot.com




Kasut. Apa yang istimewa tentang kasut? Hanya pengalas kaki buat berjalan saban hari. Ada sesetengah orang akan menggunakan kasut atau selipar di dalam rumah. Katanya, tak tahan dengan sejuk batu marmar dan simen di dapur. hehhhh, aku cuma senyum mendengar mereka berkata begitu. Mungkin kerana sudah terbiasa, aku bebas untuk berjalan di atas simen dan marmar tanpa pengalas kaki (selipar) di dalam rumah. heeeee ~_~



Semalam, masa aku tiba di tanah tercinta Teratak Bonda, aku tak perasan pun ada orang tu guna kasut baru. Mungkin gelita malam yang buat aku tak berapa nak perasan yang dia pakai kasut baru kot.. huhu.. Bila sampai Teratak Bonda, tersedar ada orang tu bawak masuk dua pasang kasut. Sepasang kasut tu adalah kasut yang kawan dia bagi dua tahun yang lalu, masa mula-mula kami bertemu. Dan sepasang lagi kasut baru. huuuuuuuu ~~~~~~~~~



After two years...(tengok betapa cermatnya dia menjaga barang dia sampai boleh bertahan begitu punya lama.. huhu), baru ni dia beli kasut baru. Pattern yang sampir serupa. Harga pun berpatutan. Jenama ? Aku tak tahu lah jenama apa kan. Alaaa... tak kesah la jenama apa pun, yang penting sedap dipakai dan ianya safety shoes. Kalau pakai kasut Bata atau Camel sekalipun, tapi kasut tu tak selesa dipakai di kaki kita, sebab kita rasa pattern tu pelik semacam bila diletak di kaki, buang duit je beli. Sebab, sudahnya akan tersimpan sepi dalam kotak kasut. Tak ke ?



sudah tamat tempoh penggunaannya



sudah mula berkhidmat sejak dua minggu lalu





Teringat sejenak... di ruang maya muka buku... ada sesetengah rakan dalam kumpulan puisi menggelar aku "budak kasut" sebab sejak dulu aku suka guna kasut baby as my profile picture... Sebab ? sebab kasut tu cantik sangat. Rasa comel untuk .....er, lupakan ! belum tiba waktunya lagi.. hihihihi  (O.o)'






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup