Sabtu, 2 Jun 2012

TENTANG KASUT


credit to: zanazanz.blogspot.com




Kasut. Apa yang istimewa tentang kasut? Hanya pengalas kaki buat berjalan saban hari. Ada sesetengah orang akan menggunakan kasut atau selipar di dalam rumah. Katanya, tak tahan dengan sejuk batu marmar dan simen di dapur. hehhhh, aku cuma senyum mendengar mereka berkata begitu. Mungkin kerana sudah terbiasa, aku bebas untuk berjalan di atas simen dan marmar tanpa pengalas kaki (selipar) di dalam rumah. heeeee ~_~



Semalam, masa aku tiba di tanah tercinta Teratak Bonda, aku tak perasan pun ada orang tu guna kasut baru. Mungkin gelita malam yang buat aku tak berapa nak perasan yang dia pakai kasut baru kot.. huhu.. Bila sampai Teratak Bonda, tersedar ada orang tu bawak masuk dua pasang kasut. Sepasang kasut tu adalah kasut yang kawan dia bagi dua tahun yang lalu, masa mula-mula kami bertemu. Dan sepasang lagi kasut baru. huuuuuuuu ~~~~~~~~~



After two years...(tengok betapa cermatnya dia menjaga barang dia sampai boleh bertahan begitu punya lama.. huhu), baru ni dia beli kasut baru. Pattern yang sampir serupa. Harga pun berpatutan. Jenama ? Aku tak tahu lah jenama apa kan. Alaaa... tak kesah la jenama apa pun, yang penting sedap dipakai dan ianya safety shoes. Kalau pakai kasut Bata atau Camel sekalipun, tapi kasut tu tak selesa dipakai di kaki kita, sebab kita rasa pattern tu pelik semacam bila diletak di kaki, buang duit je beli. Sebab, sudahnya akan tersimpan sepi dalam kotak kasut. Tak ke ?



sudah tamat tempoh penggunaannya



sudah mula berkhidmat sejak dua minggu lalu





Teringat sejenak... di ruang maya muka buku... ada sesetengah rakan dalam kumpulan puisi menggelar aku "budak kasut" sebab sejak dulu aku suka guna kasut baby as my profile picture... Sebab ? sebab kasut tu cantik sangat. Rasa comel untuk .....er, lupakan ! belum tiba waktunya lagi.. hihihihi  (O.o)'






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Nismilan mano mau kalah. - Nismilan mano mau kalah. ● Kalau kek Pahang ado Pekan, kek Nismilan ado Kota. ● Kalau kek Perak ado Bukit Berapit, kek Nismilan ado Bukit Putus. ● Kalau k...
    Sehari yang lalu
  • AKU DAN DIET.. - salam.. Last entry bulan February lepas, aku ada tulis pasal kisah aku berhenti merokok.. yes, sampai sekarang dah masuk bulan November ni pon aku masih l...
    Seminggu yang lalu
  • HARD ROCK HOTEL, PENANG 2017 - Kalau Hotel Lone Pine dalam entry sebelum ini sangat menyamankan. Yang ini berlawanan pulak. Namapun Hard Rock ...
    Seminggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    4 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    5 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    9 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu