Khamis, 26 Julai 2012

EXAM STRESS



credit to: mosty.wordpress





Minggu ni (esok petang) busy dengan test HR


Minggu depan (2 dan 4 Ogos) test O.B dan Investment. dan cuti balik utara sebab Nuzul Qur'an. mungkin balik 3 Ogos. test investment tu mungkin aku buat lambat. 


Minggu satu lagi (10 Ogos) test Ecomal 2. 

Minggu depannya (17 Ogos) baru boleh berjimba-jimba nak balik raya. 


Oo....ooo.. balik kampunggg......!!!!
Hati girangggg.... 




credit to: livelife.wordpress



Naik raya, untuk tiga minggu pertama , masing-masing bersiap-sedia dengan Test 2 HR, Investment dan O.B... 



Aku risau kali ni aku overdose sebab most chapter yang lecturers (investment and O.B) ajar susah difahami sebab lecturers mengajar terlalu laju, tiada sesi tutorial, skipping the topic she lecture 'because she said it is reading topic and it is easy for us to get understand- seddangkan kami sebenarnya tak faham pun-', she didn't understand about the topic (sebab dia suruh pelajar yang tak faham tu terangkan topic yang memang pelajar tu tak faham), she didn't prepared to lecture us and didn't give us another example to make us more and more understand about the topic...



Sekarang ni, aku on the way nak study about human resource. Subject yang aku yakin aku boleh score cuma subject human resource and malaysian economic (ecomal) ... subject creative and critical thinking tu, aku target dapat A je.. sebab presentation tu.....aku belum yakin aku boleh kuasainya.. Kalau presentation for subject Ecomal and o.b., Alhamdulillah...aku boleh kuasai sebab bahan dah tersedia.. tinggal explain je.. 



dan dengar kata... minggu depan, pensyarah baru O.B yang baru mengajar kami tak sampai sebulan akan resign sebab dapat offer dari syarikat baru. Lepas ni, siapa pulak nak mengajar kami? Adakah kami tak akan belajar lagi seperti sebulan awal kemasukan semesta yang lalu???   Aku dah rasa macam aku ni pelajar yang ditendang-tendang macam bola kat kelas tu. Bila aku faham, pensyarah suruh aku terangkan kat kawan-kawan. Bila aku tak faham, pensyarah suruh kawan-kawan yang sama tak faham terangkan kat aku. 


Apakah  ????



Rasanya, aku kena jugak cari lecturer lain and tutor friends untuk ajar aku subjek investment dan organizatinal behavior tu... Sebab aku dah totally lost to revise the subject in 24 hour after lecture session.  Kalau aku tak cari, risau pulak kalau-kalau aku fail. Ohhh, tidakkkk!!!!!!!

Katakan tidak pada kegagalan !!!! 

Credit to: examinorbehave.com.sg



jom pi study... banyak lagi masa nak berbuka puasa.. boleh juga study masa nak tunggu waktu isyak dan terawih...




-Hadira, jangan jadikan faktor luaran sebagai alasan untuk gagal-  






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Seloka Selamat Malam... - Dodol durian kuih bahulu, Enak dimakan diwaktu petang, Kerja kuat berganding bahu, Dari pagi membawa ke petang... Penat berkerja di siang hari, Sampai malam...
    6 hari yang lalu
  • membeli masa - Sesibuk mana pun bekerja. Sepenat mana pun rasa bila balik keje. Masa dengan anak nak tak nak kena diluangkan. Makanya, bersilalah si ayah atas lantai mel...
    2 minggu yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    2 bulan yang lalu
  • Timbang - Dalam apa jua keadaan, timbang rasa & timbang tara itu penting. Paling tidak, carilah sedikit kebaikan dengan kehadiran situasi itu sendiri. • Mungkin Allaa...
    3 bulan yang lalu
  • BERHENTI MEROKOK VOL 3.0 - salam Harini aku nak share satu cerita..ikutkan nak lukis je senang sikit sebab ramai orang tak suka membaca,tapi lukis pelan aku tau la..lukis cerita tak...
    7 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    7 bulan yang lalu
  • 2016-01 - Aku tengah desperate nak coffee. Dah lama tak masuk sini. Bertahun lupa macam mana nak log in. Harini cuba nasib log in. Pufff. Berjaya. Ber.ja.ya.
    10 bulan yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    Setahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    Setahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    2 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    3 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    5 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    6 tahun yang lalu