Khamis, 26 Julai 2012

EXAM STRESS



credit to: mosty.wordpress





Minggu ni (esok petang) busy dengan test HR


Minggu depan (2 dan 4 Ogos) test O.B dan Investment. dan cuti balik utara sebab Nuzul Qur'an. mungkin balik 3 Ogos. test investment tu mungkin aku buat lambat. 


Minggu satu lagi (10 Ogos) test Ecomal 2. 

Minggu depannya (17 Ogos) baru boleh berjimba-jimba nak balik raya. 


Oo....ooo.. balik kampunggg......!!!!
Hati girangggg.... 




credit to: livelife.wordpress



Naik raya, untuk tiga minggu pertama , masing-masing bersiap-sedia dengan Test 2 HR, Investment dan O.B... 



Aku risau kali ni aku overdose sebab most chapter yang lecturers (investment and O.B) ajar susah difahami sebab lecturers mengajar terlalu laju, tiada sesi tutorial, skipping the topic she lecture 'because she said it is reading topic and it is easy for us to get understand- seddangkan kami sebenarnya tak faham pun-', she didn't understand about the topic (sebab dia suruh pelajar yang tak faham tu terangkan topic yang memang pelajar tu tak faham), she didn't prepared to lecture us and didn't give us another example to make us more and more understand about the topic...



Sekarang ni, aku on the way nak study about human resource. Subject yang aku yakin aku boleh score cuma subject human resource and malaysian economic (ecomal) ... subject creative and critical thinking tu, aku target dapat A je.. sebab presentation tu.....aku belum yakin aku boleh kuasainya.. Kalau presentation for subject Ecomal and o.b., Alhamdulillah...aku boleh kuasai sebab bahan dah tersedia.. tinggal explain je.. 



dan dengar kata... minggu depan, pensyarah baru O.B yang baru mengajar kami tak sampai sebulan akan resign sebab dapat offer dari syarikat baru. Lepas ni, siapa pulak nak mengajar kami? Adakah kami tak akan belajar lagi seperti sebulan awal kemasukan semesta yang lalu???   Aku dah rasa macam aku ni pelajar yang ditendang-tendang macam bola kat kelas tu. Bila aku faham, pensyarah suruh aku terangkan kat kawan-kawan. Bila aku tak faham, pensyarah suruh kawan-kawan yang sama tak faham terangkan kat aku. 


Apakah  ????



Rasanya, aku kena jugak cari lecturer lain and tutor friends untuk ajar aku subjek investment dan organizatinal behavior tu... Sebab aku dah totally lost to revise the subject in 24 hour after lecture session.  Kalau aku tak cari, risau pulak kalau-kalau aku fail. Ohhh, tidakkkk!!!!!!!

Katakan tidak pada kegagalan !!!! 

Credit to: examinorbehave.com.sg



jom pi study... banyak lagi masa nak berbuka puasa.. boleh juga study masa nak tunggu waktu isyak dan terawih...




-Hadira, jangan jadikan faktor luaran sebagai alasan untuk gagal-  






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup