Sabtu, 2 Jun 2012

TENTANG KASUT


credit to: zanazanz.blogspot.com




Kasut. Apa yang istimewa tentang kasut? Hanya pengalas kaki buat berjalan saban hari. Ada sesetengah orang akan menggunakan kasut atau selipar di dalam rumah. Katanya, tak tahan dengan sejuk batu marmar dan simen di dapur. hehhhh, aku cuma senyum mendengar mereka berkata begitu. Mungkin kerana sudah terbiasa, aku bebas untuk berjalan di atas simen dan marmar tanpa pengalas kaki (selipar) di dalam rumah. heeeee ~_~



Semalam, masa aku tiba di tanah tercinta Teratak Bonda, aku tak perasan pun ada orang tu guna kasut baru. Mungkin gelita malam yang buat aku tak berapa nak perasan yang dia pakai kasut baru kot.. huhu.. Bila sampai Teratak Bonda, tersedar ada orang tu bawak masuk dua pasang kasut. Sepasang kasut tu adalah kasut yang kawan dia bagi dua tahun yang lalu, masa mula-mula kami bertemu. Dan sepasang lagi kasut baru. huuuuuuuu ~~~~~~~~~



After two years...(tengok betapa cermatnya dia menjaga barang dia sampai boleh bertahan begitu punya lama.. huhu), baru ni dia beli kasut baru. Pattern yang sampir serupa. Harga pun berpatutan. Jenama ? Aku tak tahu lah jenama apa kan. Alaaa... tak kesah la jenama apa pun, yang penting sedap dipakai dan ianya safety shoes. Kalau pakai kasut Bata atau Camel sekalipun, tapi kasut tu tak selesa dipakai di kaki kita, sebab kita rasa pattern tu pelik semacam bila diletak di kaki, buang duit je beli. Sebab, sudahnya akan tersimpan sepi dalam kotak kasut. Tak ke ?



sudah tamat tempoh penggunaannya



sudah mula berkhidmat sejak dua minggu lalu





Teringat sejenak... di ruang maya muka buku... ada sesetengah rakan dalam kumpulan puisi menggelar aku "budak kasut" sebab sejak dulu aku suka guna kasut baby as my profile picture... Sebab ? sebab kasut tu cantik sangat. Rasa comel untuk .....er, lupakan ! belum tiba waktunya lagi.. hihihihi  (O.o)'






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Selamat Hari Raya - Selamat Hari Raya Aidilfitri. Mohon kemaafan kepada semua jika ada entry dan komen saya yang kurang disenangi sehingga mengguris hati dan perasaan. Se...
    2 minggu yang lalu
  • Pantun Puasa Lailatulqadar - Kembang melati sungguhlah indah, Di tengah taman menjadi hiasan, 10 Ramadhan berlalu sudah, Kalau salah mohon dimaafkan. Melati kembang indah bers...
    4 minggu yang lalu
  • ENTRI TANGKAP MUAT DAN CERITA KOPI - Assalammualikum wbt.. Harini baru aku teringat yang untuk tahun 2021 ni satu habuk entri pon takda lagi..so aku buka jela new post ni tanpa tau pon lagi...
    5 bulan yang lalu
  • Lara Hati - Hujan sepanjang hari ini, dingin sedingin hati. Jauh aku merenung tiap titis air hujan yang turun masihkah ada rindu? Aku sengaja membiarkan Tangan aku bas...
    6 bulan yang lalu
  • 𝐊𝐀𝐋𝐈 𝐏𝐄𝐑𝐓𝐀𝐌𝐀 𝐌𝐄𝐌𝐀𝐍𝐃𝐔 𝐁𝐀𝐒 - Bas yang di dalam cerita ini Lingkungan awal 90an, selepas beberapa waktu abang zul bekerja sebagai pemandu lori yang bermula dari lori 1 tan, kemudian 3...
    2 tahun yang lalu
  • HARMONI yang HILANG - Semalam aku ke kedai ubat Cina membeli sesuatu. Aku cakap MAAF sebab ganggu dia sedang makan. Dia balas MAAF sebab aku nampak dia sedang nikmati makanan se...
    3 tahun yang lalu
  • Kembali - Assalamualaikum wbt. Gementar nak menulis semula. Terlalu lama berhibernasi barangkali. Jika ada yang merindu tulisku, coretku dan anganku. Insha Allah akan...
    3 tahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    5 tahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    6 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    6 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    8 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    9 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    10 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    11 tahun yang lalu