Isnin, 29 Oktober 2012

Aci Campak Kicap

Sambal goreng dan Sate daging goreng.

Dalam seminggu dua ni, kaki memang ada menjejak di horizon Selatan. Dah masuk dua hari aku ambil alih kerja-kerja mak kat dapur. Hari ni, mak ngan abah bawak nenek 'berjalan' sakan. Lepas sarapan, pergi berurut, lepas tu balik rumah nenek kat pekan sebelah. Dah tengah hari baru balik. Aku dok termenung-tertenung-tenung tak tahu nak masak apa. Nak keluar, hari hujan. Nak minta encik dreba bawak pi beli barang, alahai jauh sangat la pulak. Kat dalam esbok ada daging je. Adik-adik ngan along mintak masak Sate goreng. Tapi aku tak reti buat lah!!! Erm... Jom main aci campak je, nak?  ^_^

Ok, ni first time aku masak dua lauk ni. Dan, ok. Mak suka. Tapi kena improve tang cara potong daging. Aku dah kata, aku tak reti potong daging. haha :p

Sebelah petang pulak, aku buat kuih siput. Ada Pisang masak kat belakang rumah. Mak dengan along dah berhari-hari mintak aku buat kek pisang. Aku pun memang dah lama sangat tak baking cake. Memang rasa rindu nak buat. Tapi tak tahu, aku macam tak ada mood nak buat kek la.. huhu


Kuih siput. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup