Ahad, 7 Oktober 2012

Kosong Tidak Bernyawa


credit to: google. 





Tika mentari membakar hangat
angin berlalu memintas rasa
dan guruh datang tanpa suara 
cinta terhapus, membekukan sejuta kasih 
rindu pun berkabus.

Demi rasa sebuah kehilangan dalam semua keadaan, aku berlari di dalam mimpi. Bergerak menerjah dunia melintasi alam semesta ke sebelah sana galaksi tanpa membuka mata. Aku melebarkan sayap yang ada dengan hanya sekelip mata. Aku terjun ke lembah curam namun aku berjaya kembali naik ke angkasa ria. Belantara sepi ditterjah berulang kali, masih gelita tak berpenghuni. Gunung-ganang kian kontang dengan kasih sayang setelah gas-gas dioksida dinodai para manusia tidak berhati perut ikan. Layang-layang terbang tanpa sayap setelah tali rindu kau putuskan tanpa perasaan. 


Sehingga air mata mengalir, diri masih lagi berada di dalam mimpi. Sehinggalah aku dikejutkan oleh panggilan sebuah kemarahan bulan dan bintang di langit. Terlontar sebuah perasaan ke lembah yang paling dalam, terkepung oleh rindu yang menggunung. Kejutan demi kejutan diterima, hingga aku terdampar di lembah hina. Mengharap sebuah pengertian dari sepasang telinga yang mendengar, namun harapan terputus tidak kesampaian. Sudahnya, tangisan mengalir lagi sehingga mata terpejam. Kata-kata yang dikarang minta diluahkan terkumpul dalam perasaan. Kosong tidak bernyawa. 


Dalam seribu harapan yang berbukau, cuma satu menjadi tunjang utama. Aku cuma nak bawak moto laju-laju sambil nangis puas-puas atas highway dari utara ke selatan tanpa henti. Lepas tu, bila dah sampai ke penghujung, kalau ada yang tanya kenapa mata aku berair, aku cakap je lah, masuk habuk. -_-


p/s: off to bowling at The Mines with new friend. Perhaps everything will be all right. Will be going to Ummi Rozana's house for group facebook gathering tonight (overnight there). Catch you soon, Love. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We're not friends. We're not enemies. We're just strangers, with some memories...

Suka Tak?

Yang Menghidupkan Hidup

  • Hai... Anak... Anak.... Anak.... - Hari Sabtu lepas, waktu tengahari... Zara tak puasa... Zara datang dari arah dapur. Ditangan dia ada seketul nugget ayam. Baru keluar dari kuali. Dihulurn...
    Sehari yang lalu
  • Puasa yang bagaimana yang dimahukan? - Selamat berpuasa kepada semua rakan rakan / pembaca blog ini. Semoga dapat berpuasa dengan sebenar benar definasi puasa. Semoga puasa tahun ini lebih baik...
    6 hari yang lalu
  • EH, DAH TAHUN 2018.. - Assalammualaikum wbt.. Ahaks..jumpa lagi kita dalam entri yang tak ilmiah ni..sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru 2018 pada semua..tak sangka hi...
    4 bulan yang lalu
  • - *PERJALANAN* Kita Tiada - Tiapa apa. Aku jadi ingat. Duka itu ubati lupa. Sangka baik. Percaturannya Dia itu hebat. Indah dan tepat. Hanya Dia saj...
    5 bulan yang lalu
  • Bolehkah Kad Pengenalan Kita Di simpan Oleh Pengawal Keselamatan? - *Salam Hormat.* Ketahui Hak anda sebagai Rakyat Malaysia. Dalam tugasan kita selaku Pemandu *LORI *acapkali akan memasuki kawasan industri atau premis yang...
    10 bulan yang lalu
  • Bangkit - Sesudah melalui banyak kesakitan dalam perjalanan hidup perniagaan yang jatuh satu persatu.Aku cuba bangkit kembali bersama kekuatan dan semangat baru...
    Setahun yang lalu
  • Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari - So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. I mean for a GIRL Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak ...
    Setahun yang lalu
  • First Four - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, 29 Februari, telah genap 4 tahun untuk menandakan keberadaan blog ini buat pertama kali. 4 tahun. 4 tahun dim...
    2 tahun yang lalu
  • buang sawang sikit.. - wowww....lama tak berblog tetibe hari ni rasa free. tak pe lah mahu mencoret la secubit di sini. rasa kekok pun ada kat umah sendiri ni.. kekangan waktu me...
    2 tahun yang lalu
  • konfigurasi - Aku yang dipengaruhi ambiguiti rasa beberapa ketika. Tidak mahu terus ditakhluki. Aku percaya kurnia yang Satu. Bukan bersahaja. Bukan tercela. Mendidi...
    3 tahun yang lalu
  • belajar - waktu sedang memakanku cahaya mentari tak lagi datang menyeruak awan tertoreh airnya jatuh membuak buak seperti membisik menyedar ada syukur dalam setiap hu...
    4 tahun yang lalu
  • 2013-3 - bila dalam ramai rasa sunyi. rasa tak dihargai. seolah2 tak wujud. tak kira la kat mana pon kau duduk, kau tetap akan rasa nak lari dari situ. tak kisah l...
    5 tahun yang lalu
  • Pesona - Dia,pendiam kurang menonjol dan lebih suka memendam.mengasingkan diri itu kepakaran dia sedang dalam keriuhan pun tidak ada yang sedar akan kewujudan d...
    6 tahun yang lalu
  • DO NOT HATE US (please...) - 18 wheelers Throughout this period , I always wonder why the truck driver was hated by most other drivers, especially cars. Is it because we are drivin...
    7 tahun yang lalu